اعمال ماه رمضان

ماه رمضان ماه خداست[۱] و ماه روزه، گرسنگی و تشنگی و مجاهده با نفس است و اجر آن مثل اجر مجاهد در راه خداست

.

ماه رمضان ماه خداست[1] و ماه روزه، گرسنگی و تشنگی و مجاهده با نفس است و اجر آن مثل اجر مجاهد در راه خداست. باید از مرتبه صوم عوام (ترک آب و غذا) به صوم خواص (ترک آب و غذا با حفظ اعضا از خالفت خداوند) و سپس روزه خاص الخاص دست یافت که آن پرهیز از آنچه دل را از خدا دور می کند، است. تنها به یاد حق و مراقب حلال و حرام او باشیم. روزه صحیح در این ماه، روزه ای است که اصلاح و تکمیل نفس انسان را در پی داشته باشد و عصیان و نافرمانی خدا در آن دیده نشود.

 

خطبه رسول اکرم صلی الله علیه وآله در آخرین جمعه ماه شعبان بیانگر اهمیت این ماه عظیم است. مهمانی خدا در روزهایی که بهترین روزها و شب هایی که اشرف شب هاست. دعا در رمضان مستجاب است... و بهترین عمل در این ماه دوری از محرمات الهی است.

 

میلاد امام حسن علیه السلام در نیمه ماه رمضان است و شب های پرعظمت قدر در این ماه شریف قرار دارد; شب هایی که بالاتر از هزار ماه است و سرنوشت انسان برای یک سال در آن رقم می خورد.

 

شهادت مولای متقیان علی علیه السلام در این ماه اتفاق افتاده است.

 

از مراقبات این ماه، تطهیر و پاک کردن قلب با توبه صادقانه و واقعی است.دور کردن مال و دارایی از شبهات و پرداخت خمس واجب،قرائت قرآن و دعا از دیگر اعمال رمضان است.محافظت قلب از غیر خدا اهمیت بسزایی دارد. دهه آخر، فضیلت بیشتری نسبت به روزهای دیگر آن دارد به طوری که ائمه علیهم السلام عنایت ویژه ای به این دهه نشان می دادند.

 

در پایان ماه رمضان، روز «عید فطر» است که شب آن اعمالی دارد. نماز عید فطر عبادتی بسیار با ارزش است. [2]

 

 

[1].پایگاه حوزه کتابخانه، کتاب حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، احمد لقمانی.

 

[2] المراقبات، ص 73 - 90. (با تلخیص).


منبع : پایگاه حوزه
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان