داروهایی که حکیم تجویز میکرد عمدتا داروهایی بودند که از دل طبیعت بیرون میآمدند. بقراط، بزرگترین حکیم یونانی میگوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشاندهندهی اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.
بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی میپردازد. در این قسمت، با خواص خرما و نیز طرز تهیهی یک معجون دلچسب و گوارا که میتواند در ماه مبارک رمضان برای روزهداران مفید باشد آشنا میشویم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
میوهای برای مریم مقدس!
![خرما](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/31/0314200705.jpg)
خرما میوهای قدیمی است که نام آن 42 بار در کتاب مقدس تکرار شده. این میوهی شیرین، در خاورمیانه و خصوصا کشورهای عربی، جزو مواد غذایی اصلی به شمار میرود ولی در اروپا زیاد شناخته شده نیست و تنها در شیرینیها و کیکها مورد استفاده قرار میگیرد.
در قرآن آمده که مریم مقدس در هنگام زایمان از شهر خارج شد و زیر سایهی درخت خرمای خشکیدهای پناه گرفت و به فرمان خدا از میوهی آن درخت تغذیه کرد.
هر دانهی خرما دارای 25 درصد ساکاروز، 50 درصد گلوکز و ویتامینهای آ، ث، ای و گروه ویتامینهای ب است. خرما همچنین دارای املاح و مواد معدنی است.
فواید خرما
![خرما](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/31/0314220345.jpg)
خرما میوهای بسیار مفید است که از تمام اجزای آن و حتی شاخ و برگ درختش میتوان استفاده کرد. از برگ و شاخههای درخت خرما سبد و فرش تهیه میکنند. از هستهی خرما، نان درست میکنند. شیرهی خرما نیز بسیار مقوی و خوشمزه است. در مناطق جنوبی کشور ما که هوا بسیار گرم است، مردم از خرما معیشتشان را تامین میکنند. مردم صحرا نیز از میوه و درخت آن به نحو احسن استفاده میکنند و حتی هستهی خرمای بو داده را به عنوان جایگزین قهوه مورد استفاده قرار میدهند. خرمای کال نیز مورد استفادهی خوراکی قرار میگیرد و خواص درمانی زیادی دارد. برخی از خواص خرما و هستهی آن را شرح میدهیم:
![خرما](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/31/0314280529.jpg)
1. خرما انرژی بخش است و قند آن به سرعت از بین نمیرود.
2. احساس گرسنگی و ضعف کاذب را از بین میبرد.
3. خرما ضد استرس است و اضطراب را کاهش میدهد.
4. ضد افسرگی است.
5. از هستهی خرما نوعی پماد درست میشود که تورم پلکها را درمان میکند و برای رشد مژه بهترین داروست.
6. خرمای کال انرژیزا است.
7. خرما بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانیست.
Recipe
معجون خرما
20 دقیقه
سختی 1 از 10
معجون خرما، بسیار مقوی و برای افطار در ماه مبارک رمضان مفید است.
مواد لازم
- شیر (2 پیمانه)
- خرما (8 عدد)
- خامه ( 2 قاشق سوپخوری)
- عسل (2 قاشق سوپخوری)
- پودر پسته ( 1 قاشق سوپخوری)
- کنجد (1 قاشق سوپخوری)
- یخ (به میزان دلخواه)
مسیر پخت
- خرماها را در آب بیندازید تا پوست آنها به راحتی جدا شود.
- هسته خرما را جدا کنید.
- خرما را با کنجد، پودرپسته و یخ داخل مخلوط کن بریزید .
- تا زمانی که خرما کاملاً له و با بقیه مواد مخلوط شود مواد را مخلوط کنید.
نکته: میزان خرما، خامه، عسل و کنجد در این نوشیدنی کاملاً بسته به ذائقه شماست و میتوانید میزان آنها را بسته به ذائقه خودتان تغییر دهید.
اگر از خواندن این مطلب لذت بردید میتوانید «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزهآسای خاکشیر» را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما میتوانید سری مقالات آشتی با طبیعت را هر هفته دوشنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منابع:
1. مجموعهی گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه
2. stylecraze
3. nutrition-and-you