به تغییرات خلق و خوی خانمها در دو هفتهی دوم سیکل قاعدگی سندروم پیش از قاعدگی یا (PMS) گفته میشود و علت آن، تغییرات هورمونی است که در بدن اتفاق میافتد و اکثر خانمها اختلالات خلق و خو را به صورت افسردگی، تحریکپذیری، عصبانیت و ... در این دوران تجربه میکنند. گاهی اوقات تغییرات هورمونی با دردهای ناحیهی زیر شکم و ورم اندامها بهخصوص پاها همراه است. خبر خوب این است که با انجام یکسری کارها و داشتن رژیم غذایی مناسب میتوان این دوران را، راحتتر سپری کرد. در ادامه با بنیتا همراه باشید تا این نکات را با هم بخوانیم.
Credit: Nutri PR
1- تمرینات سبک ورزشی انجام دهید
اهمیت ورزش کردن را در این دوران دست کم نگیرید زیرا یکجا نشستن حال شما را بدتر خواهد کرد. ورزشهای آسان مانند حرکات کششی، یوگا، پیادهروی و شنا به جریان خون کمک کرده و میتواند روحیهی شما را عوض کند. قبل، بعد و در حین ورزش کردن زیاد آب بنوشید و فشار زیادی به بدن خود وارد نکنید.
2- از کمپرس گرم استفاده کنید
قرار دادن کمپرس گرم در نواحی شکم، گرفتگی عضلات را کاهش داده و احساس درد را به حداقل میرساند.
3- آب بنوشید و بدنتان را مرطوب نگه دارید
در این دوران بدنتان آب را در خودش ذخیره میکند و همین موضوع بدنتان را دچار ورم میکند. اما جالب است بدانید که یکی از راههای دفع آب اضافهی بدن، نوشیدن آب زیاد است. بنابراین به توصیهی متخصصان بهتر است که روزانه و مخصوصا در این ایام بین 8 تا 10 لیوان آب، شیر یا آبمیوه بنوشید و بدن خود را تا جای ممکن مرطوب نگه دارید.
Credit: Dr. Axe
4- رژیم غذایی سالم داشته باشید
سعی کنید روزانه 5 وعده از میوه و سبزیجات تازه را استفاده کنید زیرا میوه و سبزیجات حاوی آب هستند و به مرطوب نگه داشتن بدن کمک میکنند. اما دقت کنید که نباید از میوههای سرد مانند طالبی، کرفس، مرکبات، خیار، کیوی، توت فرنگی، گلابی و هندوانه استفاده کنید. زیرا این غذاها انرژی بیشتری برای هضم شدن نیاز دارند و انرژی بدن را تخلیه میکنند. خوردن شکلات، هله هوله و غذاهای شور مانند فست فود حالتان را بدتر میکند. برای میان وعده میتوانید هویج و حُمص، سیب و کره بادام زمینی یا یک اسموتی مخلوط بخورید. همچنین خوردن مکملهای غذایی مانند ویتامین B12 و کلسیم به کاهش درد کمک میکند. ویتامین B12 انرژی بدن را افزایش میدهد و احساس رخوت و خواب آلودگی را کاهش میدهد.
استفاده از سبزیجات با برگ تیره مانند اسفناج، کلم پیچ و بروکلی به بالا رفتن میزان آهن بدن کمک میکند. اما سعی کنید آنها را خام نخورید.
5- از خوردن کافئین اجتناب کنید
کافئین باعث ذخیرهی آب در بدن شده و احساس درد و نفخ را برایتان به همراه خواهد داشت. جالب است بدانید که کافئین فقط در چای و قهوه نیست بلکه شکلات و نوشابه هم حاوی کافئین هستند. اما خوردن شکلات تلخ ایرادی ندارد. همچنین بهترین نوشیدنی در این ایام چای گیاهی مانند زنجبیل، برگ تمشک، ریشه قاصدک و آب است.
6- خواب کافی داشته باشید
داشتن خواب کافی احساس شادابی و طراوت به شما میدهد. بنابراین داشتن خواب شبانه 8 یا 9 ساعته در این ایام توصیه میشود. اگر قبل از خواب یک سریال یا فیلم کمدی ببینید به تغییر خلق و خویتان نیز کمک میکند.
7- جگر بخورید
بدن شما در این ایام بیشتر از هر زمان دیگری به آهن نیاز دارد، جگر منبع غنی آهن است به طوری که 85 گرم جگر گوسفند حاوی 5 میلیگرم آهن و همین مقدار جگر مرغ حاوی 11 میلیگرم آهن است.
Credit: NetDoctor
8- استرس را کاهش دهید
سندروم پیش از قاعدگی، میزان استرس بدن را افزایش میدهد بنابراین کمی زمان گذاشته و علت استرس خود را ریشه یابی کنید. اگر علت آن را میدانید با رسیدگی کردن به این موضوع، استرس خود را کاهش دهید اما اگر نمیدانید که علت آن چیست سعی کنید استرستان را با حمام آب گرم، یوگا، مدیتیشن و ماساژ کاهش دهید.
9- از مسکن استفاده کنید
اگر دچار سردرد و کمردرد شدید شدهاید و از طریق راههای طبیعی نمیتوانید درد را کاهش دهید میتوانید از مسکنهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کنید اما قبل از آن حتما با پزشک مشورت کنید و این داروها را بیشتر از حد مجاز مصرف نکنید.
10- حمام کردن مشکلی ندارد
برخلاف باورهای عمومی، حمام کردن در این دوران مشکلی نداشته و به حفظ بهداشت و پاکیزگی کمک میکند. البته برای جلوگیری از ابتلا به عفونت از نشستن بر کف حمام خودداری کنید و به شکل ایستاده حمام کنید.
منبع: بنیتا