اگر شما کمی حوصلهتان سر رفته است حتما میدانید که برای رهایی از این شرایط باید به دنبال چیزهای عجیب و غریب و سرگرم کننده بروید. به نظر شما وجوه اشتراک عجایب 7 گانه چیست؟ چه چیزی از این عجایب است که همه آنها را خاص کرده است؟ آیا به معماری علاقه دارید؟ چه چیزهایی درباره ان میدانید؟ چقدر درباره معماری برجها و سازههای ساخته دست بشر اطلاع دارید؟ برخی از این برجها با الهام از طبیعت و جهان هستی ساختهشدهاند، برخی بسیار بسیار بلند و برخی نیز معماری بسیار عجیبی دارند. مثلا بزرگترین سازه اهرام ثلاثه مصر نیز به نام خوفو برای مدت 4000 هزار سال، عنوان بلندترین بنای دنیا را در اختیار داشت یا برای نمونه هیولای رودس 33 متر ارتفاع داشت و با غرور بر فراز دریای مدیترانه قد بر افراشته بود تا اینکه یک زلزله این سازه برنزی را به زانو درآورد. خب حرف از سازههای قدیمی شد ولی وقتیکه حرف از بناهای غولپیکر و عجیبوغریب میرسد، مهندسی مدرن و یا علم مهندسی 100 یا 200 سال قبل یک گام جلوتر است.امروز در بنیتا میخواهیم درباره دسته سوم بحث کنیم و با یک ماجراجویی کوچک سری به اقصا نقاط جهان بزنیم و برجهای عجیبوغریب را برای شما معرفی کنیم.
همانطور که گفتیم سازههای جدید یک گام جلوتر از بناهای قدیمی هستند، برای تصدیق این حرف نیز پیشنهاد میکنیم که یک نگاه بهبه سد سه دره بیندازید که روی رود یانگ تسه در چین احداث شده است یا تصاویر مربوط به برج خلیفه در دبی که بلندترین آسمانخراش دنیاست، را مشاهده نمایید.
این روزها ملاک و معیار عجیب بودن یک سازه، ارتفاع آن نیست و وجود ویژگیهای دیگر هم میتواند سنجش عجیبوغریب بودن یک سازه باشد. معماران برای خلق یک ایده از طبیعت الهام میگیرند یا تن به ایدههای عجیبوغریب صاحب ایده میدهند، تا این شاهکارهای معماری به وجود بیایند.
برجهای عجیبوغریب زیادی در دنیا وجود دارند که هرکدام الهام گرفته از چیزی هستند و یا دلیل خاصی برای شکل خاص خوددارند. خب صحبت کردن کافی است و برویم سر اصل مطلب و معرفی چند برج و سازه عجیبوغریب در جهان.
منارجنبان
اولین سازهای را که میخواهیم برای شما معرفی کنیم، منارجنبان اصفهان است. منارجنبان یکی از آثار تاریخی نصف جهان نیز به شمار میآید و ما بین سازههای جالب این شهر، منارجنبان را برای معرفی به شما انتخاب کردیم. در این ساختمان «عمو عبدالله کارلادانی» یکی از عارفان سالهای دور به خاک سپرده شده است. چیز جالبی که توجه هر بینندهای را در این منارهها به خود جلب میکند، این است که با تکان خوردن یک مناره، مناره دیگر نیز تکان خواهد خورد. بهتر است بدانید که هر مناره دارای پهنای نه متری و بلندای هفده متری است. ساخت این مناره به قرن هفتم هجری بازمیگردد.
ارتفاع ایوان ساختمان 10 متر است و ارتفاع هر یک از دو مناره به 7/5 متر است. راه رفتن به بام و منارهها نیز بهوسیله درگاه کوچکی است که با پلکانی مارپیچ به بام میرسد. اما چیزی که این بنای کوچک با عرض نه متر و دارای مناره هفده متری را معروف کرده، تکان خوردن آن است. با تکان خوردن یک مناره، مناره دیگر و کل ساختمان هم شروع به تکان خوردن میکند. هنوز دلیل این تکان خوردن معلوم نیست ولی برخی دانشمندان بر این عقیدهاند که اثر تشدید یا دوپلر باعث این امر شده است. منارههای شبیه به این مناره نیز در کشورهای دیگر مثل عراق و عربستان هم وجود دارد ولی چیزی که منارجنبان اصفهان را خاص میکند این است که با تکان خوردن یک مناره بقیه قسمتهای ساختمان هم تکان میخورد و باگذشت چیزی حدود 600 سال هیچگونه اثری از خرابی و یا تخریب شدن این ساختمان بر اثر حرکت وجود ندارد. معماری اسرار آمیز این بنا برای بسیاری از عالمان و دانشمندان هنوز هم در هاله ابهام باقیمانده است.
مایند هاوس (اسپانیا-بارسلونا)
مایندهاوس یکی از شاهکارهای معماری آنتونی گائودی به شمار میرود. آنتونی گائودی ای کُرنت معمار کاتالونیایی از بزرگترین معماران دو قرن اخیر شناخته میشود. عمدهٔ شهرت او به خاطر سبک منحصربهفرد و غریب و بسیار شخصی آثارش در شهر بارسلون است. بنای مایند هاوس او در حیاط پارک گوئل روی تپه ال کارمل در شهر بارسلونای اسپانیا واقع شده است. جالب است بدانید که در این مجموعه سازه قرار بود در قالب 60 خانه ساخته شود که گائودی فقط 2 عدد از این 60 خانه را ساخت.
این خانه در سال 1900 میلادی ساخته شده است که به عنوان یک اثر هنری در آن از طبیعت الهام گرفته شده است. برای مثال ستونهای این سازه مانند درخت است و در راهپلههای آن فواره سمندر شکلی وجود دارد. نیمکتهای این مجموعه شکلی مارپیچی دارند که امکان حرفهای شخصی را بیشتر به افراد میدهد.
ساگرادا فامیلیا (اسپانیا-بارسلونا)
یکی دیگر از شاهکارهای مذهبی گائودی، کلیسای ساگرادا فامیلیا نام دارد که علاوه بر مکان مذهبی بودن، از جاذبههای گردشگری بارسلونا به شمار میآید.
کازا میلا (اسپانیا-بارسلونا)
آخرین بنای گائودی که میخواهیم برای شما معرفی کنیم، کازا میلا یا لا پدررا نام دارد. ساخت این سازه 5 سال به طول انجامید و متعلق به یک قرن پیش است. این بنا تقریباً بهترین بنای غیرمذهبی گائودی به شمار میآید و خود گائودی آن را «لایهای از سنگ که گلها و گیاهان روندهٔ بالکنهایش به آن غنا بخشیدهاند و همواره رنگ آن را تغییر میدهند» توصیف کردهاست. زیبایی و جذابیت ساختمان کازا میلا نه تنها در نمای ساختمان، بلکه در اتاقهای آن نیز دیده میشوند. مجسمهها و صورتهای زیادی روی بهارخواب ساختمان وجود دارند که از جاذبههای گردشگری شهر بارسلونای اسپانیا محسوب میشوند
بهتر است بدانید که تمام دیوارهای کازا میلا از سنگ آهک ساخته و تشکیل شده است؛ نمای کلی این بنا هیچ گونه زاویهای ندارد و لبههای آن گرد و منحنی شکل هستند. در طراحی دیوارهای سازه از شمایل و اشکال موجی شکل استفاده شده است که باعث می شود این سازه در بین ساختمانهای مدرن قرار گیرد، سنگهایی که در نما هم استفاده شدهاند از جنس آهک هستند.
پنجرههای بزرگ این ساختمان با ساختاری شبیه به کندوی زنبورعسل، ترکیبی از هنر و فرم را به وجود میآورد. آهنهای بهکاررفته در بهارخوابهای این ساختمان بهگونهای است که به هیچ وجه سرد و خشن بودن آهن را به بیننده منتقل نمیکنند. طراحی این ساختمان کمی عجیب به نظر می آید، ساختار فولادی و مستحکم و پوشش عجیب دیوارهای این بنا باعث شد که بعدها بسیاری از معماران بزرگ از نوع معماری آن الهام بگیرند و آثار را خلق کنند.
اگر این ماجرا جالب بود میتوانید نگاهی هم به «ساخت بزرگترین هتل جهان با 10000 اتاق و 70 رستوران در مکهی مکرمه» بیندازید.
منبع: بنیتا