ناهنجاری مد را بار ها به چشم دیده ایم. ناآگاهی از مد روز و بومی نشدن تأثیر مد جهانی همواره آثار مخربی بر پوشش اجتماع ما داشته. شلوار های آویزان شاید به باور برخی مد باشند. اما در برخی مناطق جهان چنین سبک پوششی نه تنها یک ناهنجاری مد بلکه جرم محسوب می شود.
برخورد با شلوار های آویزان در پایتخت راحت طلب مد جهان
از عنصر راحت پوشی مد نیویورک گاهی در برخی جوامع سؤاستفاده می شود. کار به جایی می رسد که با کتانی به سر کار رفتن برای مردم امری کاملاَ روزمره و حتی مد تلقی می شود. می سی سی پی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اخیراً در آمریکا، مجلس نمایندگان میسیسیپی لایحه ای در خصوص تعین جرم آویزان کردن شلوار تهیه کرد. کسانی که شلوار های آویزان می پوشند و از این قانون تخطی می کنند به پرداخت 100 دلار جریمه ی نقدی و مشاوره ی روانی و اجتماعی اجباری محکوم خواهند شد.
به گزارش میسیسیپی تودی این لایحه توسط آقای تام وزرسبی (Tom Weathersby) به دنبال مشاهده ی گروهی از جوانان، که شلوارهای خود را بسیار پایین آورده بودند تقدیم مجلس شده بود. ظاهراً ایشان به این جوانان تذکر داده اند که شلوار خود را بالا بکشند و آنها نیز رویکرد ناشایستی در قبال این موضوع در پیش گرفته اند. اطلاعات بیشتری در خصوص این ماجرا در دست نیست.
همین عامل کافی بوده تا آقای وزرسبی اقدامی قانونی علیه این سبک پوشش به راه بیندازد. مجلس میسیسیپی نیز دولت ایالتی را به اجرای سفت و سخت این قانون ملزم کرده است.
تحلیل بومی این ناهنجاری مد
برخورد با این مسأله و پوشش های نامتناسب در هر کشوری متفاوت است. اما در آمریکا که ادعای دموکراسی کامل دارد مقداری عجیب به نظر می رسید. در سال های اخیر شلوارهای فاق کوتاه در بسیاری کشورها از جمله ایران میان برخی جوانان رواج پیدا کرده است و اکنون این مسأله نیز برای آنها کفایت نکرده و آویزان کردن شلوار را در دستور کار خود قرار داده اند.
هرچه هست برخی مباحث به نحوه ی فرهنگ سازی و پوشش هر کشور برمی گردد. جذابیت های پوشش، بروز بودن سبک لباس، سرمایه گذاری روی طراحی های اصیل و بسیاری موارد دیگر باید جزو اولویت های دولت برای حمایت از طراحان مد و لباس و کارگاه های تولیدی قرار گیرد. اینکه پایین کشیدن شلوار برای قشر جوان جذابیت پیدا می کند ریشه در بسیاری موارد دارد که باید به صورت اصولی مورد بررسی قرار گیرد.
آنچه واضح است روحیه ی تغییر و تنوع در جوانان است. روحیه ای که اگر به درستی تغذیه نشود، با واکنش های هنجارشکنانه از این دست روبرو خواهد شد. آن وقت باید چندین برابر برای مقابله با این ناهنجاری های مد هزینه شود. چرخه ای باطل و مسیری به ناکجاآباد.
منبع: esquire