ماهان شبکه ایرانیان

چرا همیشه احساس گرسنگی می‌کنم؟!

اگر یکی از وعده‌های غذایی خود را نخورده‌اید و احساس گرسنگی می‌کنید، طبیعی است. اما اگر تمام وعده‌ها را خورده‌اید و باز هم احساس گرسنگی زیادی می‌کنید، این خیلی نرمال نیست. مخصوصا اگر این احساس همیشه با شما باشد.

چرا همیشه احساس گرسنگی می‌کنم؟!

اگر یکی از وعده‌های غذایی خود را نخورده‌اید و احساس گرسنگی می‌کنید، طبیعی است. اما اگر تمام وعده‌ها را خورده‌اید و باز هم احساس گرسنگی زیادی می‌کنید، این خیلی نرمال نیست. مخصوصا اگر این احساس همیشه با شما باشد.

 

گرسنگی بیش از حد یکی از دشمنان اصلی رژیم غذایی است. دلایل پزشکی و رفتاری متعددی می‌تواند پشت این احساس گرسنگی همیشگی باشد. مهمترین کار این است که به محض تشخیص این حالت در خود، به فکر چاره‌ای باشید و خود را درمان کنید.

در متن زیر، 6 دلیل عمده بروز این حالت را بررسی می‌کنیم.

1- خواب ضعیف

خواب بد یا کم می‌تواند موجب بروز این حالت در فرد شود. اگر نمی‌توانید شب‌ها 7 تا 8 ساعت بخوابید، ممکن است دچار احساس گرسنگی همیشگی شوید. خواب شبانه ضعیف موجب اثر گذاری روی دو هورمون مرتبط با اشتها می‌شود. این حالت موجب افزایش غیر عادی ترشح هورمون “گرلین” می‌شود که اشتها را زیاد می‌کند و در عین حال، باعث کاهش ترشح هورمون “لپتین” می‌شود که در احساس سیری نقش دارد!

پس سعی کنید با وجود تمام کارها و مشغله‌هایتان، شب‌ها در حدود 7 تا 8 ساعت خواب راحت داشته باشید.

2- استرس زیاد

هنگامی که تحت استرس و فشار هستید، سطح هورمون “کورتیزول” در بدن، که همان هورمون استرس است، افزایش می‌یابد. این هورمون بدن را قانع می‌کند که برای آرام شدن نیاز به خوردن دارد. در حقیقت در این هنگام، بدن احساس نیاز به خوردن غداهای چرب و شیرین می‌کند. البته این خوردن‌ها احساس آرامش را به شما برنمی‌گرداند و تنها باعث می‌شود مشکلات سلامتی هم برایتان پدید آید.

پس برای مقابله با این حالت، با استرس‌تان بجنگید. انجام فعالیت‌های آرامش بخش مانند ورزش یا مدیتیشن، بسیار موثر است.

3- مشکلات تیروئید

احساس گرسنگی بیش از حد گاهی مربوط به پرکاری غده تیروئید است. وقتی سطح هورمون‌های تیروئید در بدن بالا است، سوخت و ساز بدن سریع تر از معمول انجام می‌شود و انرژی بیشتری می‌سوزانید. در نتیجه احساس گرسنگی هم افزایش پیدا می‌کند. وقتی مبتلا به مشکل پرکاری تیروئید هستید، با وجود خوردن زیاد هم وزن‌تان بیشتر نمی‌شود و برعکس لاغر می‌شوید؛ چرا که بدن کالری بیشتری می‌سوزاند.

پس اگر مشکوک به داشتن این بیماری هستید، از پزشک خود بخواهید برایتان آزمایش تیروئید بنویسد.

4- پایین بودن قند خون

کم بودن قند خون یا “هیپوگلیسمی” به این معنی است که سطح گلوکز بدن شما بسیار پایین است. مغز برای انجام فعالیت‌های خود به سوخت نیاز دارد و ماده سوختی آن هم گلوکز است. وقتی سطح گلوکز بدن پایین است، قدرت مغز کم می‌شود و به همین دلیل به شما فرمان می‌دهد که نیاز به ماده خوراکی دارد تا سطح گلوکز بالا بیاید. به همین دلیل شما احساس گرسنگی می‌کنید.

به غیر از گرسنگی، از دیگر نشانه‌های پایین بودن گلوکز بدن می‌توان به اضطراب، رنگ پریدگی پوست، عرق کردن، احساس مور مور شدن در اطراف دهان و به طور کلی احساس ناخوشایند داشتن اشاره کرد.

پایین بودن سطح گلوکز به علت بیماری‌های مختلفی بروز می‌کند، پس اگر فکر می‌کنید دچار این مشکل هستید، به پزشک مراجعه کنید.

5- دیابت

هر دو نوع دیابت، دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2، می‌توانند موجب بروز احساس گرسنگی بیش از حد شوند.

در یک بدن سالم، قندی که فرد از غذا دریافت می‌کند، به گلوکز تبدیل می‌شود و به مصرف بدن می‌رسد. اما در بدن یک فرد دیابتی ممکن است این قند وارد بافت‌ها نشود و تولید انرژی نکند. این باعث اشتیاق شما برای خوردن غذاهای بیشتر می‌شود.

البته با یک احساس گرسنگی ساده خود را مبتلا به این بیماری تصور نکنید و ابتدا به پزشک مراجعه کنید. دیگر نشانه‌های دیابت: افسردگی، ادرار مکرر، کاهش وزن زیاد، احساس مور مور شدن در دست یا پا، دیر خوب شدن کبودی‌های بدن.

6- عفونت انگلی

گاهی اوقات احساس گرسنگی بعد از خوردن یک وعده، به ما می‌گوید که ممکن است پای عفونت انگلی در میان باشد. کرم‌های انگلی می‌توانند مدت زیادی بدون اینکه شما متوجه آنها شوید در بدن‌تان زندگی کنند. این کرم‌ها تمام مواد غذایی حیاتی بدن را می‌دزدند و می‌خورند، به همین دلیل است که حتی بعد از خودن یک وعده غذای کافی ممکن است احساس گرسنگی کنید. بسته به انگلی که به آن مبتلا هستید ممکن است در صبح زود احساس گرسنگی کنید، و یا در ساعات دیگر گرسنه شوید.

پس اگر زیاد گرسنه می‌شوید و وزن زیادی از دست داده اید، شاید بد نباشد سری به دکترتان بزنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان