1. مایعات و نوشیدنی زیاد مصرف کنید.
از نشانه های معمول مسمومیت غذایی می توان به دل پیچه، تهوع و اسهال اشاره کرد. تهوع و اسهال مکرر باعث کاهش سریع آب بدن می شود و در نتیجه بدن احتیاج به آب بیشتری دارد. پس برای مقابله با کمبود آب بدن، تا آنجا که می توانید مایعات ( آب، انواع آب میوه ) بنوشید و مطمئن باشید که به زودی بهبود خواهید یافت.
اگر بدنتان قادر به نگهداری مایعات نیست و در اثر استفراغ همه مایعات را خارج کردید حتما به پزشک مراجعه کنید، چرا که در این مرحله به سرم احتیاج خواهید داشت.
2. استراحت مطلق داشته باشید و از انجام کارهای سخت و طاقت فرسا خودداری کنید.
از آنجا که هنگام مسمومیت، سیستم دفاعی بدن به مبارزه با سموم و میکروب ها می پردازد در نتیجه بیمار احساس خستگی شدیدی خواهد داشت. بنابراین پیشنهاد ما این است که برای ذخیره انرژی به میزان لازم، تا آنجا که ممکن است استراحت کنید و به هیچ وجه کارهای خسته کننده ای که باعث تحلیل انرژی می شود را انجام ندهید.
3. از خوردن داروی ضد اسهال خودداری کنید.
اسهال بسیار آزار دهنده است اما، خوب است بدانید که مکانیسم دفاعی بدن، برای خارج کردن هر چه سریعتر سموم باعث ایجاد آن می شود. بنابراین پیشنهاد می کنیم که داروی برطرف کننده اسهال مصرف نکنید تا سموم از این طریق از بدنتان خارج شود.
4.برای چند روز از خوردن غذاهای سنگین و پر ادویه خودداری کنید.
خوراکی هایی مثل برنج،نان، میوه و نان خشکه می توانند مواد مغذی را به بدن شما برسانند. از خوردن غذاهایی مثل مخلوط گوشت و روغن و ادویه خودداری کنید چرا که این مدل غذاها بد هضم هستند.
5.به مدت چند روز از مصرف لبنیات خودداری کنید.
زمانی که بدن در حال مبارزه با سموم و باکتری های ناشی از مسمومیت غذایی می باشد، دستگاه گوارش به طور موقت، تحمل دریافت لاکتوز را از دست خواهد داد . به همین دلیل مصرف لبنیات مانند کره، شیر، پنیر، ماست و ... باعث می شوند که بهبود شما به تاخیر بیافتد و به مشکلات شما افزوده شود. تا زمانی که مطمئن نشده اید که بدنتان به حالت طبیعی برگشته است از مصرف لبنیات خودداری کنید.
6.از مصرف چای، قهوه و نوشابه که حاوی کافئین می باشد خودداری کنید.
کافئین، ترکیب شیمیایی بدن را به گونه ای دگرگون می کند که هنگام مسمومیت باعث وخیم تر شدن اوضاع می شود . از آنجایی که کافئین ادرارآور است و باعث خارج شدن هر چه بیشتر آب بدن حین مسمومیت می شود،مشکلات جدی برای بیمار بوجود خواهد آورد. پس از مصرف موادی که حاوی کافئین هستند به طور جدی خودداری کنید.
هشدار:
*اگر مسمومیت غذایی بیش از دو سه روز به طول انجامید حتما به پزشک مراجعه کنید و در صورت مواجه با تب، مشکلات بینایی، تنفسی و یا عدم توانایی در فروبردن غذا حتما به پزشک اطلاع دهید.
*اگر مسمومیت غذایی در اثر خوردن قارچ و یا غذاهای دریایی بوجود آمد، حتما زیر نظر دکتر باشید چرا که برخی سموم موجود در انواع خاصی از قارچ و غذاهای دریایی می تواند کشنده باشد و نیاز به توجه فوری دارد.
برگردان توسط مجله دلگرم
(اعظم بهادر)