ماهان شبکه ایرانیان

درخواست نماینده استان البرز در شورای عالی استان‌ها برای راه‌اندازی مترو کلانشهر کرج

نماینده مردم استان البرز در شورای عالی استان‌ها با تاکید بر لزوم راه‌اندازی مترو کلانشهر کرج افزود: نیاز است که برای تحقق این مهم توجه و تامین اعتبار از محل کمک‌های دولتی برای راه‌اندازی متروی کلانشهر کرج انجام شود.

درخواست نماینده استان البرز در شورای عالی استان‌ها برای راه‌اندازی مترو کلانشهر کرج

به گزارش ایسنا، سید اسحاق میرابوالقاسمی در سی و هفتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها در نطق پیش از دستور خود با اشاره به نقش و جایگاه شوراها در سطح مدیریت محلی گفت: پس از موافقت امام راحل با تشکیل شوراها، آیت‌الله طالقانی شش نفر از افراد متخصص همراه با دو حقوقدان را خواستند تا طرح جامع تدوین تشکیل شوراها را آماده کنند و به مرحله اجرا رسانند. این طرح در 14 ماده در تاریخ 21 اردیبهشت ماه سال 1358 به تصویب رسید و به اجرا درآمد. نهاد شوراها نهادی قرآنی و مردمی با 117 هزار پست در کشور مشغول خدمت رسانی است و مردم سرنوشت خود را به وسیله شوراها به دست خود رقم می‌زنند. به این ترتیب یک حکومت مردم بر مردم تشکیل شده است.

وی افزود: آیت‌الله طالقانی، شوراها را پادزهر استبداد می‌دانست و نخستین کسی بود که از شوراها سخت گفت. گزافه نیست اگر بگوییم که وی اصل شورا را کشف کرد. پیش از پیشنهاد ایشان برای تشکیل شوراها حتی یک کتاب در این حوزه نوشته نشده بود. لذا معتقدم این نهاد خودجوش مردمی دستی برای دولت شده تا از نزدیک مسائل و مشکلات را لمس کرده و در جهت رفع آنها حرکت کند.

نماینده مردم استان البرز در شورای عالی استان‌ها در تشریح مشکلات مردم این استان به تکمیل بزرگراه همت اشاره کرد و افزود: نیاز است که در تکمیل بزرگراه همت و احداث و ادامه کنارگذرهای شمال و جنوبی کرج به منظور روانسازی ترافیک موجود در محدوده پل کلاک تا پل حصارک، تسریع بیشتری انجام شود. متاسفانه امروز مردم استان البرز از کمبود شدید مدرسه و ضرورت احداث و نوسازی مدارس فرسوده رنج می‌برند. نیاز است که در طرح‌های روستایی بازنگری انجام شود.

وی ادامه داد: باید در طرح گاز رسانی به بخش‌های مختلف توابع شهرستان کرج و طالقان نگاه ویژه‌ای داشته باشید و در رفع تداخل حریم‌های شهری و روستایی گام‌های موثری برداریم.

ابوالقاسمی توجه به ایجاد زیرساخت‌های لازم در جاده چالوس و طالقان را به عنوان دو قطب مهم گردشگری این استان ضروری خواند و افزود: متاسفانه در ایجاد زیرساخت‌های این دو محور هیچ اقدام جدی صورت نگرفته است. باید کمبود و بحران آب در استان البرز را جدی بگیریم و زمینه‌های لازم در این حوزه را فراهم کنیم. بی تردید باید قانون نظام مهندسی اصلاح شود و افزایش نقش نظارتی را در استان البرز شاهد باشیم تا از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری شود.

وی در ادامه نطق پیش از دستور خود به مشکلات شهرستان طالقان اشاره کرد و افزود: این شهرستان محروم در 120 کیلومتری پایتخت با محرومیت‌های بسیار، شرایط ویژه‌ای را دارد. یکی از تامین کنندگان آب شرب استان‌های تهران و البرز و تامین کننده آب زراعی استان قزوین، طالقان است؛ اما وزارت نیرو هیچ گونه خدمت رسانی برای این منطقه نداشته و اصولا حقی برای این منطقه قائل نیست. به این ترتیب دامداری و کشاورزی در این شهرستان به حداقل رسیده و تا جایی مشکلات پیش رفته که مردمانی که نسل اندر نسل به کار دامداری و کشاورزی مشغول بوده‌اند، امروز بیکار شده‌اند و در حقیقت یکی از مشکلات حاد مردم این منطقه بیکاری و کوچ اجباری آنان به شهرهای اقماری است.

وی تاکید کرد: این مهاجرت و تخلیه روستاها با پایین آمدن آمار جمعیتی روستاها، بی تردید علاوه بر اینکه شهرها را با مشکلات کمبود زیرساخت‌های درمانی، آموزشی، رفاهی و خدماتی مواجه می‌کند، مشکلات بسیاری را برای شهرها و کشور ایجاد می‌کند.

نماینده مردم استان البرز تاکید کرد: هشدار می‌دهم آلودگی آب سد طالقان در اثر هجوم گردشگران قطعی است و برای تمام جمعیت تهران و کرج مشکل ساز خواهد بود. مهم‌ترین راه حل مهاجرت معکوس از شهر به روستا است. متاسفانه امروز برخی در فکر تخلیه طالقان هستند که این مسئله فاجعه‌ای بزرگ را در پی خواهد داشت. بی‌تردید مهم‌ترین هنر دولت مهاجرت معکوس است که با ساماندهی مسائل زیست محیطی سد طالقان، محدود شدن ساخت و ساز در مناطق روستایی، ایجاد صنایع مولد و کارآفرین، برنامه ریزی برای توسعه باغداری مدرن، برنامه‌ریزی برای توسعه دامداری صنعتی، برنامه‌ریزی برای توسعه کشت دیم و برنامه‌ریزی توسعه سازمان‌های مردم نهاد در این منطقه امکانپذیر است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان