توجه داشته باشید که هر گرم روغن مایع یا جامد و حتی روغن با ارزشی مثل روغن زیتون 9 کیلوکالری انرژی دارد.
5. برای سلامتی خود و پیشگیری از بروز انواع سرطانهای دستگاه گوارش و سایر ارگانهای بدن، لازم است حداقل در روز 700-500 گرم سبزیجات را به صورت خام یا پخته میل نمایید. علاوه بر این افزودن میوه تازه به برنامه غذایی روزانه بیماری را از شما دور کرده و نشاط و سلامتی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
توجه داشته باشید که خاصیت میوهها با درشتی و ریزی آنها ارتباطی ندارد. بلکه میوههای ارزانقیمت نیز حاوی پیامهای سلامتی هستند. حداقل 500-300 گرم میوه در روز توصیه میشود. هر 100 گرم میوه نیز دارای 60 کیلوکالری انرژی میباشد.
6. هر قدر که ممکن است از مصرف مواد قندی تصفیه شده مثل شکر، قند و نوشابههای حاوی قند امساک نموده و نمک طعام مصرفی خود را کاهش دهید. برای کاهش نیاز به مصرف نمک در غذاها، میتوانید از سبزیهای معطر در تهیه غذاها استفاده کنید. با این کار، از بروز فشارخون بالا جلوگیری میکنید.
7. موقعی که احساس کردید سیر شدهاید، دست از غذا خوردن بکشید حتی هنوز مقدار زیادی غذا در بشقابتان باقی مانده است. اصولاً بهتر است وقتی هنوز احساس گرسنگی شما کاملاً برطرف نشده است، از غذا خوردن دست بکشید.
با این کار به حفظ سلامتی خود بیشتر کمک کردهاید. زیرا که بروز احساس سیری به مدت زمان بیشتری نیاز دارد.
8. غذاهای ساده، تازه و متنوع باید نیاز شما را به 50 نوع عامل حیاتی که بدن جهت رشد و نمو یا ترمیم بافتها احتیاج دارد را به خوبی تأمین کند. از خوردن چندین نوع غذای مرکب در جشنها و میهمانیها خودداری فرمائید.
به خصوص غذاهایی که در روغن سرخ و بریان گردیدهاند. چرا که هضم آنها دشوار و رفع و رجوع کالریهای دریافتی پس از هضم و جذب آنها مشکلتر است. لذا توصیه میشود در برنامه تغذیهای روزانه خود، گروههای غذائی میوه، سبزی، شیر و لبنیات، غلات و حبوبات، دانهها و مغزها را بگنجانید.
9. در طول هفته، مصرف دو یا سه بار گوشت برای شما کافی بوده و با استفاده از ماهی و غذاهای تهیه شده از فرآوردههای گیاهی، سیبزمینی تنوری و یا آبپز به جای سیبزمینی سرخ کرده، برنج به صورت کته و نانهای سبوسدار به حفظ سلامتی و زیبایی اندام خود کمک کنید.
اگر مشکل خاصی با خوردن شیر و لبنیات برای شما عارض نمیشود، مصرف روزانه لبنیات کم چرب را فراموش نفرمائید. حبوبات نیز مانند غلات میتوانند تامینکننده بسیاری از نیازهای سلولی باشند و ایجاد سیری کنند. از این رو، گنجانیدن آنها در برنامه غذائی روزانه و یا برای چند بار در هفته توصیه میشود.
10. حتما میخواهید سالم، خوش هیکل، با نشاط و پرتحرک باشید. بسیار خوب، جهت دستیابی به همه آنها باید برای خود هدفهای مختلفی تعیین نمائید و سعی کنید یکی پس از دیگری به آنها برسید.
مثلاً اولین قدم را آهسته غذا میل کردن، دومی را کاهش مقدار مصرف غذا در روز، سومی را تقسیم کردن همان مقدار غذای مصرفی روزانه به دفعات پنج تا ششگانه، چهارمی را حذف مصرف تنقلات مابین وعدههای غذائی و همینطور به تدریج هدفهائی را به هدفهای تعیین شده اضافه نمائید و عادت جدیدی را به نام پیادهروی و ورزش را فراموش نفرمائید.
تغذیه مناسب، متعادل و متنوع و ورزش و پیادهروی و انجام منظم فعالیتهای بدنی، دو روی یک سکه میباشند که سکه سلامتی نام دارد.
11. اگر از یبوست رنج میبرید، به جای استفاده از داروهای ملین - که به تدریج باید برای حفظ اثربخشی، به مقدار مصرف آنها بیفزائید و به این ترتیب با افزایش دفع پتاسیم از بدن باعث فلجی رودههای خود شوید - از میوهها و سبزیهای حاوی فیبر یا الیاف لیفی استفاده نمائید. از نوشیدن آبمیوه یا آب بسیار سرد یا ولرم در صبح زود کمک بگیرید.
گاهی شوک وارده به معده، حرکات دودی رودهها را سرعت بخشیده و تخلیه طبیعی را ممکن میسازد. میل کردن میوهها بعد از بیدار شدن از خواب و هنگام خوابیدن، بهتر و کمککننده میباشد.
12. پرخوری و استفاده غیراصولی از مواد غذائی، شیرینیها، حیات را تلخ نموده و صحت، سلامتی و سرزندگی را از کف خارج میسازد.
لحظهای به افرادی فکر کنید که به علت سکته مغزی توان انجام کوچکترین فعالیت از آنها سلب گردیده و مانند یک تکه گوشت بدون حرکت و فعالیت، زمینگیر شدهاند و احتیاج به کمک و مساعدت دیگران پیدا نمودهاند. آن وقت دیگر لذت آنی را به رنج دائمی ترجیح نخواهید داد.
13. در صورت میل یا هوس به خوردن غذا در خارج از برنامههای تدوینی و یا وسوسهای که شما را به سوی تنقلات سوق میدهد، کافی است تنها هفت دقیقه خود را به انجام کار دیگری مشغول کنید و این هوس را از فکر و ذهن خود دور سازید. چون یک لحظه لذت، ارزش آن را ندارد که یک عمر آه و حسرت را برای خود به بار آورید.
14. هیکل برازنده، سلامتی و طول عمر توأم با لذت و سرفرازی برازنده شما میباشد که تعقل در انتخاب مواد غذائی و رعایت تنوع در مصرف مواد غذائی و همچنین رعایت تناسب در مقایر مصرفی را وجهه همت خود قرار دادهاید.
یعنی به اندازهای میل مینمائید که در حال حاضر برای یک فرد سالم و سرزنده و فعال و متفکر کافی میباشد، نه کمتر و نه زیادتر. درود بر شما و اراده قابل تقدیرتان.
برای خواندن بخش اول- توصیه های مفید در نوروز- اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش دوم- توصیه های مفید در نوروز- اینجا کلیک کنید.