ماهان شبکه ایرانیان

چاقی، دیابت، سوءتغذیه و بالا بودن چربی خون شایع ترین علل کبد چرب

کارشناس تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: کبد چرب اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است.

چاقی، دیابت، سوءتغذیه و بالا بودن چربی خون شایع ترین علل کبد چرب

کارشناس تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: کبد چرب اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است.

 مریم مرادی افزود: شایع ترین علل کبد چرب در ایران چاقی، دیابت، سوءتغذیه و بالا بودن چربی خون است در کشورهای دیگر دنیا مصرف بالای الکل از شایع ترین علت ها محسوب می شود.

به گفته وی کاهش وزن ناگهانی، بی تحرکی و پشت میز نشینی های طولانی مدت، شیوه ی زندگی ناصحیح، مصرف بیش از حد چربی و کربوهیدرات و گرسنگی طولانی مدت از دیگر علل کبد چرب است.

کارشناس تغذیه آزمایشگاه کنترل مواد غذائی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: در بیشتر موارد این عارضه بدون علامت است و در بررسی آزمایشگاهی یا سونوگرافی یا سی­تی ­اسکن بطور اتفاقی کشف می شود و فرداز ضعف و بیحالی، خستگی دائمی و احساس فشار و درد مبهم در ناحیه فوقانی و راست شکم شکایت می کند.

مرادی با اشاره به اینکه این مشکل در مراحل اولیه و قبل از تبدیل شدن به سیروز قابل درمان هست، اظهار داشت: تغذیه صحیح یکی از بهترین راههای کنترل این بیماری است.

این کارشناس تغذیه در مورد راهکارهای تغذیه ای کنترل این بیماری گفت: کاهش تدریجی وزن (در افراد چاق) میتواند بسیار کمک کننده باشد. ورزش باید به طور مدوام در برنامه این افرد وجود داشته باشد. محدودیت مصرف کربوهیدرات و افزایش مصرف سبزیجات و میوه ها در این بیماری بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: برای تهیه غذاها از گوشت قرمز و سویا کنار هم استفاده شود و مصرف گوشت قرمز باید به حداقل برسد. نوشیدن کافی آب در طول روز نباید فراموش شود.

مریم مرادی گفت : موثرترین گیاه دارویی برای درمان کبد چرب خار مریم است (به صورت دم نوش یا خشک شده به همراه غذا) همچنین زنجبیل و چای سبز نیز توصیه می شود.

به گفته وی عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می آیند.

کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه همچنین در مورد محدودیت های تغذیه ای این بیماران افزود:از جمله مواد غذایی که بهتراست کمتر مصرف شود می توان از چای، قهوه، نان های بدون سبوس (نان های ماشینی، فانتزی و نان لواش)، سرخ کردنی ها، غذاهای چرب و پرکالری، تنقلات شور، غذاهای دارای مواد نگهدارنده و گوشت قرمز نام برد.

به نقل از ایرنا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان