به گزارش ایسنا، محمود پوروهاب در مراسم رونمایی این کتاب در قم اظهار کرد: نویسنده این کتاب جرأت به خرج داده که بدون نوشتن داستان کوتاه، از ابتدا به سراغ نوشتن رمانی بلند رفته است.
این نویسنده گفت: داستان در خصوص دختری معلول است که شیرینی عشق پسری را تجربه میکند، اما پس از مدتی پی میبرد که پسر بهخاطر اهداف دیگری به سمت او آمده است نه بهخاطر خود او و در این مسیر اتفاقاتی برایش میافتد.
پوروهاب نقاط قوت این اثر را در بدیع بودن موضوع آن و قلم جذاب نویسنده دانست و بیان کرد: نویسنده کتاب صادقانه از تجارب زیستهاش در اصفهان و شمال بهره برده و علیرغم اینکه نویسندگان غالبا در نخستین آثار خود مرتکب تقلید میشوند، وی از تقلید مصون بوده است. همچنین شخصیتپردازیها در این کتاب خوب بوده و تصنعی نیستند. داستان نیز دارای تعلیق، روایت و جریان خوبی است.
او سپس به برخی نکات اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ترانههای نویسنده قوت نثر وی را ندارد، حجم بالایی از ترانه جایز نیست. فرم و فیزیک داستان خوب است اما محتوا و متافیزیک آن قوت کمتری دارد و نمیتوان آن را رمانی معناگرا به حساب آورد. همچنین نویسنده وقت زیادی را صرف این اثر کرده و باید از آن فراتر رود و کم کم وارد محافل ادبی شود و با سایر نویسندگان برجسته به تعامل بپردازد تا جلو درجاماندنش گرفته شود.
محمود پوروهاب گفت: نویسنده میتوانست واقعگرایانهتر به توصیف زندگی معلولین و مشکلاتشان بپردازد، اما اثر در کلیت خود خوب است و من از 20 به آن نمره 15 میدهم.
در ادامه این برنامه، مهناز صوفی نویسنده کتاب اظهار کرد: خدا به معلولین روحی جنگجو اعطا کرده است و در جنگ شکست معنا ندارد؛ یا پیروزی رخ میدهد و یا اینکه تجربهای کسب شده است.
نویسنده کتاب «عشق آهنی» به شدت با شعار «معلولیت محدودیت نیست» مخالفت کرد و گفت: معلولیت به خصوص در ایران، محدودیت است اما به معنای ناتوانی نیست و پیشرفتهای تاریخی بشر همه در اثر مواجهه انسان با محدودیتهایش بوده است.
وی ادامه داد: در نگارش این داستان حساسیت به خرج دادم تا دست به قهرمانسازیهای ناباورانه نزنم.
صوفی گفت: قصد دارم باز هم برای معلولین بنویسم و این آخرین اثر من در این موضوع نیست.
کتاب «عشق آهنی» در 560 صفحه در قطع رقعی و با قیمت 30 هزار تومان توسط انتشارات توانمندان و با همکاری دفتر فرهنگ معلولین به چاپ رسیده است.