به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، این روزها بسیاری از ماموریتهای فضایی به دلیل "کروناویروس" به تعویق افتادهاند ولی این طور که به نظر میرسد،"کروناویروس" هم شرکت "اسپیس ایکس" را از پرتاب ماهوارههای خود متوقف نمیکند.
این شرکت توانست بامداد گذشته 60 ماهواره "استارلینک" را با موفقیت به فضا پرتاب کند.
60 ماهواره استارلینک این شرکت در ساعت "3:30pm به وقت زمانی شرقی"(12:00 شب به وقت تهران) سوار بر موشک "فالکون9"(Falcon 9) از مرکز فضایی"کندی" ناسا به مدار زمین پرتاب شدند.
14 دقیقه پس از پرتاب، ماهوارههای استارلینک از دماغه موشک فالکون 9 که در ماموریتهای قبلی هم استفاده شده بود، به سمت مدار پیش رفتند.
پرتاب بامداد گذشته هفتمین سری از پرتاب ماهوارههای "استارلینک" به مدار بود. به این ترتیب تاکنون مجموعا 422 ماهواره استارلینک به فضا پرتاب شدند.
به گفته "اسپیسایکس"، صورت فلکی متشکل از ماهوارههای "استارلینک" میتواند در آینده به طور چشمگیری رشد کند و به تعداد 12 هزار ماهواره برسد.
شرکت "اسپیس ایکس" قصد دارد تا اواخر سال جاری بیش از هزار ماهواره را به مدار زمین ارسال کند.
ماهوارههای "استارلینک" بخشی از برنامه "اسپیسایکس" برای سرویس جدید و پرسرعت اینترنت هستند. این طرح در اوایل سال 2015 میلادی با درخواست "ایلان ماسک"، مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال مبنی بر اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد. وی در سال 2017 برنامه "استارلینک" را به عنوان یک سیستم پهنای باند ارزان قیمت که میتواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رساند.
"ایلان ماسک" بنیانگذار شرکت "اسپیس ایکس" ماموریت ماهوارههای استارلینک را موهبتی برای جهان میداند.
این در حالی است که "اتحادیه بینالمللی اخترشناسی" از پرتاب ماهوارههایی مانند "استارلینک" ناراضی است زیرا پرتاب این ماهوارهها میتواند بر اکتشافات گستردهای اثر بگذارد و مانع از دید رصدخانهها برای رصد آسمان شب باشد.
این سازمان گفته که تعداد قابل توجه دنبالههایی که ماهوارهها ایجاد میکنند، میتوانند پیامدهای پیچیدهای را برای برنامهریزی و اجرای اکتشافات نجومی به همراه داشته باشند.
بسیاری از متخصصان این حوزه هم پرتاب ماهوارههای استارلینک را جنایتی برای بشریت دانستهاند چرا که معتقدند شرکت "اسپیس ایکس" آسمان را به سرقت میبرد.