خبرگزاری فارس: اظهارات «جان بولتون»، سومین مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت ترامپ درباره صحبت رئیسجمهور این کشور با مشاورانش در خصوص احتمال برقراری حکومت نظامی در آمریکا برای برگرداندن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، واکنش تند ترامپ را در پی داشت.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در رد سخنان تند جان بولتون علیه احتمال برقراری حکومت نظامی در این کشور، مشاور امنیت ملی سابقش را ابله خواند و به سابقه اظهارات جنگطلبانه بولتون درباره کره شمالی و «مدل لیبی» اشاره کرد.
رسانههای آمریکایی از قبیل شبکه «سیانان» روز گذشته خبر دادند که دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در یک نشست کاخ سفید درباره احتمال برقراری حکومت نظامی در این کشور به منظور برگرداندن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری صحبت کرد.
طبق این گزارشها، طی جلسه میان رئیسجمهور آمریکا و دستیارانش با حضور «مایکل فلین» اولین مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت ترامپ، پیشنهاد فلین درباره استفاده از حکومت نظامی به منظور تغییر نتیجه انتخابات مطرح شد.
جان بولتون که سومین مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت ترامپ بود، در واکنش به این جلسه گفت: این منزجرکننده است. جور دیگری نمیشود آن را توصیف کرد، باورکردنی نیست. قطعاً بیسابقه است».
مشاور سابق امنیت ملی ترامپ افزود: «بین ناکارآمدی و شرارت تفاوت وجود دارد و درباره ترامپ این بیکفایتی است، زیرا او برای این کار مناسب نیست. فکر نمیکنم او تا حالا قانون اساسی را خوانده باشد؛ اگر هم خوانده پس به وضوح متوجه آن نیست و اگر متوجه هم شده، پس فراموش کرده به همین خاطر است بارها مشاورانش مجبور شدهاند مانع او شوند و کنترلش کنند».
ترامپ در پیامی توییتری در رد این اظهارات نوشت: «بولتون که یکی از ابلهترین افراد (حاضر) در واشنگتن است، اصلا چه اطلاعی دارد؟ آیا او همان کسی نبود که در توصیف اقدامات ایالات متحده در قبال کره شمالی به طرزی احمقانه در تلویزیون درباره "راه حل لیبی" صحبت کرد؟ من نمونههای فراوان دیگری از "داستانهای احمقانه" بولتون در اختیار دارم».
اشاره رئیسجمهور آمریکا به صحبت بولتون در خصوص «مدل لیبی»، سخنان اردیبهشت ماه سال 1397 او در مقام مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود که بعدها خود ترامپ این سخنان را یکی از عوامل ناکامی مذاکرات دولتش با کره شمالی خواند.
بولتون در مصاحبه آن زمان خود با شبکه فاکس نیوز درباره مذاکرات آمریکا با کره شمالی و دیدار ترامپ و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی گفته بود: «آنچه ما در نظر داریم، بسیار شبیه به مدل لیبی سال 2003-2004 است».
در سال 2003 دولت وقت لیبی در مذاکره با آمریکاییها پذیرفت در قبال دریافت امتیازاتی، برنامه هستهای خود را به طور کامل تعطیل کند. «معمر قذافی» رهبر وقت لیبی بعدها از این تصمیم ابراز پشیمانی کرد. وی در سال 2011 در حمله ائتلاف غربی، ساقط شد