هند روز جمعه به پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که می گوید فلسطین دارای شرایط لازم برای عضویت کامل در سازمان ملل است و به شورای امنیت توصیه می کند که این موضوع را به نحو مطلوب بررسی کند, رای مثبت داد.
به گزارش جمعه شب ایرنا از "ویک", قطعنامه کشورهای گروه عربی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل روز جمعه 21 اردیبهشت ماه 1403 برابر با 10 می 2024 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با 143 رای مثبت تصویب شد که به فلسطین حقوق و امتیازات ویژه ای می دهد و از شورای امنیت می خواهد درخواست فلسطین را برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل بطور مطلوب بازنگری کند.
هند اولین کشور غیر عربی بود که سازمان آزادیبخش فلسطین را به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین در سال 1974 به رسمیت شناخت.
هند همچنین یکی از اولین کشورهایی بود که کشور فلسطین را در سال 1988 به رسمیت شناخت و در سال 1996 دهلی دفتر نمایندگی خود در تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه را افتتاح کرد اما این دفتر در سال 2003 به رام الله منتقل شد.
در اوایل ماه جاری، روچیرا کامبوج، نماینده دائم هند در سازمان ملل متحد گفته بود با وجود اینکه درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل به دلیل وتو مورد تایید شورای امنیت قرار نگرفت، ما امیدواریم با توجه به موضع دیرینه هند، در زمان مناسب این موضوع مورد بازنگری قرار گیرد و تلاش فلسطین برای عضویت در سازمان ملل مورد تایید قرار گیرد.
به گزارش ایرنا, پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل با 143 رای موافق، 9 رای مخالف و 25 رای ممتنع به تصویب رسید.
نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) درباره قطعنامه «حقوق و امتیازات» فلسطین که از شورای امنیت میخواهد درخواست فلسطین برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل را به طور مطلوب بازنگری کند، از صبح جمعه به وقت محلی آغاز شد.
فلسطین و گروه کشورهای عربی این قطعنامه را ارائه کرده بود که تصویب پیش نویس قطعنامه به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری در سازمان ملل خواهد داد.
فلسطین در حال حاضر ناظر غیرعضو است، اما اکنون سالهاست که برای عضویت کامل در این نهاد بین المللی تلاش میکند این تلاش ماه گذشته توسط آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد.
با این وجود، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست اضطراری خود به بررسی پیشنویس این قطعنامه پرداخت که به فلسطین عضویت کامل در آن را نمیدهد، اما به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری مانند پیوستن به سازمانها و نهادهای مختلف سازمان ملل که فلسطین هم اکنون قادر به انجام آن نیست، می دهد.
نماینده امارات به نمایندگی گروه عربی پیش نویس قطعنامه را ارائه کرد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا در وضعیت فلسطین "بازنگری" کند و عضویت کامل آن را توصیه کرد.