برترین ها - ترجمه از الهام مظفری: اندرو کارنگی، سرمایه دار و نیکوکار آمریکایی میگوید: «هیچکس
نمیتواند بدون ثروتمند کردن دیگران ثروتمند شود. مردی که ثروتمند میمیرد
بی آبرو میمیرد.» بسیاری از سرمایه داران موفق در نقطهای از زندگیشان
درباره تقسیم کردن و پس دادن سرمایه شان به جامعه فکر میکنند و در کارهای خیر
شرکت میکنند. برخی میگویند این کار از روی سخاوتشان است و برخی دیگر فکر میکنند برای فرار از مالیات است. به هرحال پولی که برای اهداف خیریه صرف میشود نیاز است و روی زندگی افراد زیادی تاثیر میگذارد. این افراد در مجموع 8. 106 میلیارد دلار اهدا کرده اند.
دیتمار هوپ
کارآفرین فناوری اطلاعات آلمانی «دیتمارهوپ» شرکت مشهور نرم افزار «SAP» را تاسیس کرد. او در مجموع یک میلیارد دلار برای آموزش، ورزش و سلامتی در شهر خودش در آلمان اهدا کرد. او 3. 6 میلیارد دلار ثروت دارد.
پیر امیدیار
پیر امیدیار بازرگان فرانسوی-ایرانی-آمریکایی و موسس و رئیس فعلی eBay است. او در سال 1998 بنیاد امیدیار را با همسرش راه اندازی کرد. این سازمان سرمایه زیادی برای کارآفرینی ها، غذا، تکنولوژی و انرژی اهدا میکند. امیدیار در سال 2015، 270 میلیون دلار از سهام ای بی را صرف خیریه کرد. او تا کنون حدود یک میلیارد دلار اهدا کرده است.
![نیکوکارترین ثروتمندان دنیا نیکوکارترین ثروتمندان دنیا](/Upload/Public/Content/Images/1396/08/02/1328120173.jpg)
مایکل دل
رئیس
و مدیر عامل تولیدکننده کامپیوتر دل (DELL) به حمایت از آموزش، خدمات
انسانی و اجتماعی، هنر و فرهنگ و توسعه جامعه علاقه زیادی دارد. او در مدت عمرش حدود 1.1 میلیارد دلار اهدا کرده است. او 25 میلیون دلار برای ساخت یک بیمارستان 211 تختخوابی در تگزاس صرف کرده است.
جیمز سیمونز
جیمز سیمونز رئیس رنسانس تکنولوژی است که 65 میلیارد دلار ارزش دارد. او با همسرش مریلین بنیاد سیمونز را بنا نهاد که از آموزش و تحصیل حمایت میکند. آنها
هم چنین دو سازمان به یاد دو پسرشان که در سال 1996 و 2003 جان خود را از
دست دادند باز کردند. در مجموع سمونزها 1.2 میلیارد دلار اهدا کردند.
احتمالا درباره نیکوکار و سرمایه دار آمریکایی تد ترنر شنیده اید. او شبکه سی ان ان (CNN) را تاسیس کرد. او در سال 1997 یک میلیارد دلار به سازمان ملل برای کارهای مربوط به زنان، سلامت کودکان، محیط زیست، صلح جهانی و امنیت پرداخت کرد. او در کل 1.2 میلیارد دلار اهدا کرده است.
جان هانتسمن
جان هانتسمن بنیانگذار شرکت شیمیایی هانتسمن، بزرگترین تولید کننده پلی استایرن در آمریکاست. پلاستیکهای هانتسمن کاربردهای بسیار متنوعی دارند. نیکوکاریهای هانتسمن به 2. 1 میلیارد دلار میرسد و روی تحقیقات سرطانی تمرکز دارد. او کمپینی راه انداخت که ثروتمندترین مردم جهان را تشویق میکند که متعهد شوند بیشتر ثروتشان را صرف کارهای خیر کنند.
لی کا شینگ یکی از سرمایه داران و نیکوکاران هنگ کنگی است. او یکی از ثروتمندترین مردان آسیاست. بنیاد لی کا شینگ از آموزش، درمان، فرهنگ و موارد مربوط به جامعه حمایت میکند. او یکی با اهدای 2. 1 میلیارد دلار از ثروتش تبدیل به یکی از بهترین نیکوکاران آسیا شده است.
مارک زاکربرگ
مارک زاکربرگ یکی از جوانترین میلیاردرهای خودساخته جهان است. او تعهد داده که حداقل نیمی از ثروتش را در طول زندگی قسمت کند. او تا کنون 6. 1 میلیارد دلار اهدا کرده است.
پل آلن
پل آلن مردی است که همراه با بیل گیتس مایکروسافت را بنیان نهاد و اکنون رئیس وولکان، یک شرکت سرمایه گذاری خصوصی است. بنیاد خانواده آلن میلیونها دلار برای سلامتی جهان هزینه کرده اند. او تا به امروز دو میلیارد دلار صرف امور خیریه کرده است.
مایکل بلومبرگ
مایکل بلومبرگ بنیانگذار و مدیرعامل رسانه بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک سیتی و بنیانگذار بنیاد بلومبرگ است. بنیاد او به او دانشگاه جان هاپکینز، سازمان سلامتی جهانی، بنیاد ریه جهانی و مدرسه سلامت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ کمک میکند. او در مجموع 3 میلیارد دلار صرف امور خیریه کرده است.
![نیکوکارترین ثروتمندان دنیا نیکوکارترین ثروتمندان دنیا](/Upload/Public/Content/Images/1396/08/02/1328120304.jpg)
جورج کایسر
جورج کایسر رئیس شرکت مالی BOK است. او بنیاد خانواده جورج کایسر را بنا نهاد که از امور آموزشی، درمانی، مذهبی، اجتماعی و توسعه جامعه حمایت میکند. او تاکنون حدود 3. 3 میلیارد دلار اهدا کرده است.
الی براود
الی
براود تنها کسی است که الی براود به عنوان یک رهبر کسب وکار شناخته
میشود که دو شرکت را تاسیس کرده و طی 5 دهه به لیست 500 شرکت برتر فورچون
وارد کرده است. او دو بنیاد تاسیس کرده و در مجموع 3. 3 میلیارد دلار از سرمایه اش را اهدا کرده است.
کارلوس اسلیم
کارلوس اسلیم یکی از ثروتمندترین میلیاردرهای خودساخته در جهان است. او یکی از سه ثروتمند برتر دنیاست. او در بنیادهای مختلف حدود 4 میلیارد دلار تاکنون صرف امور خیر کرده است.
گوردون مور
گوردون مور بنیانگذار شرکت اینتل است. او در سال 2006 بازنشسته شد و اکنون با همسرش در کارهای خیریه شرکت میکند. آنها
با هم بنیاد گوردون و بتی مور را راه اندازی کردند و 5 میلیارد دلار به
شرکت هایی که به حفاظت محیط زیست، درمان و علم میپردازند اهدا کرده اند.
![نیکوکارترین ثروتمندان دنیا نیکوکارترین ثروتمندان دنیا](/Upload/Public/Content/Images/1396/08/02/1328120383.jpg)
سلیمان بن عبدالعزیزالراجی
سلیمان بن عبدالعزیزالراجی بنیانگذار بانک الراجی در سال 1957 با سه برادرش است. این بانک یکی از بزرگترین بانکهای اسلامی جهان است. خانواده الراجی یکی از ثروتمندترین خانوادههای غیرسلطنتی عربستان سعودی هستند. سلیمان در سال 2011 اعلام کرد که بیشتر سرمایه 7. 7 میلیارد دلاری اش به امور خیریه اهدا میکند. او تا کنون 7. 5 میلیارد دلار اهدا کرده است.
چارلز فرانسیس فینی
از چارلز فرانسیس فینی با عنوان جیمز باند نیکوکاری یاد میشود. او که مصمم است همه سرمایه خود را صرف کارهای خیر کند تا کنون 3. 6 میلیارد دلار اهدا کرده است. بنیادهای او از آموزش، علم، درمان، حقوق شهروندی حمایت میکنند و در کشورهای مختلفی شامل آمریکا، ویتنام و برمودا فعالیت میکنند.
![نیکوکارترین ثروتمندان دنیا نیکوکارترین ثروتمندان دنیا](/Upload/Public/Content/Images/1396/08/02/1328120405.jpg)
عظیم پرمجی
عظیم پرمجی یک کارگزار، سرمایه گذار و نیکوکار بزرگ هندی است. او رئیس یک شرکت مشاوره آی تی wipro limited است. او مصمم است که ثروت خود را در راه داشتن دنیایی بهتر برای میلیونها نفر صرف کند و تا کنون 8 میلیارد دلار اهدا کرده است.
جورج سوروس
جورج سوروس سرمایه گذار، نویسنده و نیکوکار و رئیس هیئت مدیره بنیاد مالی سوروس است. از
او با عنوان «ویرانگر بانک انگلیس» یاد میشود، زیرا در چهارشنبه سیاه سال
1992 با فروش استقراضی دهها میلیارد دلار لیراسترلینگ به
یک باره سیستم پولی انگلیس را دچار نوسان کرد و در حالی که یک شبه
میلیاردها دلار به سرمایه وی افزوده شد، بانک مرکزی انگلیس را مجبور کرد
تاوان اقتصادی سنگینی را بپردازد. سوروس تاکنون 8 میلیارد دلار برای توسعه جامعه، خدمات اجتماعی، سلامتی و آموزش اهدا کرده است.
وارن بافت
رئیس و مدیرعامل شرکت برکشایر هاتاوی و یکی از ثروتمندترین و سخاوتمندترین مردان دنیاست. او تا به امروز 21. 5 میلیارد دلار اهدا کرده است. او در سال 2006 تعهد داد که 85 درصد از ثروتش را اهدا خواهد کرد.