ماهان شبکه ایرانیان

از خواص پونه خوشبو چه میدانید ؟

از خواص پونه خوشبو چه میدانید ؟ پونه از گیاهان خانواده نعناعیان و نام‌های دیگر آن نعناع آمریکائی، گیاه پشه و سبزی پودینگ است

از خواص پونه خوشبو چه میدانید ؟

از خواص پونه خوشبو چه میدانید ؟

پونه از گیاهان خانواده نعناعیان و نام‌های دیگر آن نعناع آمریکائی، گیاه پشه و سبزی پودینگ است.

گیاهی است از سرده نعناع و تیره لب گلی‌ها و له شده برگ‌های آن عطر نعناع دارد. مصارف شناخته شده آن در آشپزی و شیرینی پزی و در طب سنتی بعنوان آرامبخش و مسکن و نیز در سقط جنین بکار می‌رود.

اسانس آن در صنعت عطر سازی کاربرد دارد و دارای ماده سمی پولِگون∗ است.

پونه را در زبان ترکی « یارپیز » گویند .


نام فارسی : پونه
نام علمی : Mentha pulegium
نام عمومی : European pennyroyal
نام انگلیسی : European pennyroyal
نام عربی : حبق ( Hhabaq )
نام فرانسوی : Pouliot
نام آلمانی : Polei-minze
نام های مترادف : Mentha Exigua , Pulegium vulgar
نام خانواده : Labiatae ( نعنا )

از خواص پونه خوشبو چه میدانید ؟


ترکیبات مهم:


پونه حاوی 1 تا 2 درصد اسانس مایل به زرد و یا سبز است.

پولگون موجود در اسانس برگ آن از 9 درصد در نوع برزیلی تا 30 درصد در انواع آمریکایی وجود دارد. میزان پولگون گونه‌های اروپایی از 90 تا 94 درصد می‌باشد.

ترکیبات مهم دیگر گیاه شامل اسیدلوریک اسیدمیریستیک، اسید پالمیتیک، سالی سیل‌آلدهید، دیوسزمین و هسپریدین است.

دانه‌های خشک پونه حاوی تا 25 درصد پروتئین، 27 درصد چربی، 11 درصد خاکستر، 9/0 درصد کلسیم، 5/0 درصد سدیم و تا 5/1 درصد پتاسیم می‌باشند.


فواید پونه

پونه برای مقابله با بیماری‌های زیر سودمند است:


حالت تهوع و استفراغ


مشکلات و ناراحتی های گوارشی به طوری که از ترش کردن معده جلوگیری می کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.


سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم


سرفه و سیاه سرفه


گرفتگی بینی


با توجه به خواص ضدمیکروبی که در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می توان از این فراورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.

از خواص پونه خوشبو چه میدانید ؟

نکات قابل توجه:


1- پونه‌ی آمریکایی حاوی تا 2 درصد و نوع اروپایی تا 1 درصد اسانس است که میزان پولگون این اسانس‌ها از 85 تا 92 درصد می‌باشد.


2- پولگن جسمی است که مصرف زیاد آن می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد؛ لذا پونه‌های نوع آمریکایی و اروپایی که درصد بالایی پولگن دارند، باید به مقدار کم و با احتیاط مصرف شوند.

3- از میان گونه‌های پونه‌ی ایرانی، خالواش مورد تحقیق قرار گرفته است که درصد کمی پولگن دارد و می‌توان آن را به صورت سبزی خوراکی مصرف نمود؛ به طوری که سالیان درازی است که این گیاه در گیلان کشت و استفاده می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان