به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، ادامه روند سقوط روپیه در برابر دلار و یورو، نگرانی هایی را در محافل سیاسی و اقتصادی پاکستان در خصوص افزایش مایحتاج ضروری مردم و تورم ایجاد کرده است .
فعالان اقتصادی و بازرگانان پاکستان با نگرانی عمیق در خصوص کاهش ارزش روپیه در برابر دلار از دولت این کشور خواستند برای جلوگیری از آن چاره ای بیندیشد.
خسارت مالی در بودجه جدید 1.9 تریلیون روپیه اعلام شده که برابر با 4.9درصد تولیدات ناخالص ملی تخمین زده می شود .
این برای نخستین بار در تاریخ پاکستان است که دولت توانسته در دوره پنج ساله خود شش بار بودجه به پارلمان ملی ارائه کند، اقدامی که انتقاد احزاب مخالف را در پی داشته است.
سید خورشید شاه رئیس فراکسیون جناح مخالف در مجلس ملی از 'حزب مردم سوم' دومین حزب بزرگ پاکستان این اقدام دولت مسلم لیگ شاخه نواز را غصب حقوق پارلمان بعدی دانسته است.
قرار است طی دو ماه آینده انتخابات پارلمانی در پاکستان برگزار و دولت جدید انتخاب شود .
در تحولی دیگر ،انجمن مبادلات ارزی موسوم به 'فورکس' در پاکستان در بیانیه ای اعلام کرده است که صرافی های ثبت شده در این انجمن، ارز خارجی را با قیمت ثابت که دولت اعلام کرده به فروش می رسانند.
ارزش برابری دلار آمریکا در برابر روپیه پول ملی پاکستان به دلایلی از جمله کاهش عرضه در بازار آزاد به شدت کاهش یافته و در چهار ماه گذشته از 107 روپیه در برابر یک دلار به 118 روپیه افزایش یافته است .
کارشناسان اقتصادی پیش بینی می کنند که با این افزایش قیمت کالاها و اقلام ضروری مردم افزایش یابد.
افزایش قیمت دلار تاکنون باعث شده تا سود بدهی خارجی این کشور 7.6 میلیارد دلار افزایش یابد.
کارشناسان معتقدند که ادامه افزایش روند لجام گسیخته قیمت دلار و کاهش ارزش روپیه باعث شده تا بدهی های خارجی این کشور نیز افزایش یابد.
افزایش قیمت دلار در بازار آزاد باعث شد ،دارندگان و صرافی ها از فروش آن خودداری کنند و این اقدام باعث کاهش هرچه بیشتر ارزش روپیه در برابر دلار شده است .
با این حال بانک مرکزی پاکستان برای جلوگیری از افزایش قیمت دلار قرار است تصمیمات جدیدی اعلام کند.
کارشناسان احتمال می دهند پس از پایان دوره دولت فعلی و آغاز دولت انتقالی قیمت دلار تا 125 روپیه نیز افزایش یابد.
از سوی دیگر ذخایر ارزی بانک مرکزی پاکستان نیز به شدت در حال کاهش است به نحوی که کسری حساب جاری تا پایان سه ماه آخر به 12میلیارد دلار رسیده است .
ذخایر ارزی بانک مرکزی تا سطح 10.917 میلیارد دلار کاهش داشته است، این در حالی است که ذخائر دیگر بانک ها در مجموع به 17.130 میلیارد دلار رسیده است و ذخایر ارزی بانک تجاری پاکستان نیز در سطح 6.213 میلیارد دلار است.
کارشناسان اقتصادی و امور مالی در پاکستان معتقدند که روند کاهش قیمت روپیه در برابر دیگر ارزهای خارجی همچنان ادامه خواهد داشت و قیمت روپیه در برابر دلار و دیگر ارزهای خارجی طی 70 سال گذشته دو هزار و 100 درصد کاهش داشته است .
بانک توسعه آسیایی نیز در گزارش اخیر خود اعلام کرد که افزایش بدهی های خارجی و کسری حساب جاری بر توسعه و رشد اقتصادی این کشور اثرات منفی بر جای خواهد گذاشت.