ماهان شبکه ایرانیان

کارشناسان و رسانه های عراق:

گزیده اخبار علم، فناوری ومحیط زیست ایرنا درهفته ای که گذشت

تهران- ایرنا- قرارگرفتن ۱۸ دانشگاه ایران در جمع برترین های جهان، برپایی ششمین نمایشگاه بین المللی فناوری ونوآوری(اینوتکس ۲۰۱۷)، رونمایی نماد جدید محیط زیستی بیماری ام اس ،برگزاری بیستمین کنگره اورولوژی ایران با حضور ۱۴ مهمان خارجی، نابودی ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه مِرس در محیط آزمایشگاهی از مهمترین رویدادهای علمی و فناورانه هفته گذشته به شمار می ...

گزیده اخبار علم، فناوری ومحیط زیست ایرنا درهفته ای که گذشت
به گزارش ایرنا، در رتبه بندی لایدن در سال 2017 میلادی 18 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع 902 دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند.

*** صعود 4 پله ای دانشگاه های ایران براساس رتبه بندی لایدن
محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در تشریح جدیدترین رتبه بندی که از سوی نظام رتبه بندی لایدن صورت گرفته است، اظهار داشت: بررسی نظام رتبه بندی لایدن در سال2017 میلادی نشان می دهد که امسال دانشگاه علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه گیلان و دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات تهران در فهرست این نظام رتبه بندی قرار گرفته و تعداد دانشگاه های کشور حاضر در این رتبه بندی از 14 در سال 2016 به 18 در سال 2017 افزایش یافت.
لایدن از سیستم‌های رتبه‌بندی‌ معتبر بین‌المللی در کشور هلند است و هر سال به رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان می‌پردازد، معیارهای این نظام به دو دسته کلی شاخص‌های تاثیر و همکاری‌های علمی تقسیم می‌شود و اطلاعات مربوط به این شاخص‌ها از پایگاه داده‌ علوم (Web of Science) جمع‌آوری می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: به این ترتیب، جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای اسلامی بیشترین تعداد دانشگاه را در رتبه بندی لایدن دارد و کشورهای ترکیه با 16دانشگاه، مالزی 5 دانشگاه و عربستان سعودی با 4 دانشگاه در این نظام رتبه بندی حضور یافته اند.
در آخرین رتبه بندی منتشر شده توسط لایدن در سال 2017 دانشگاه های تهران، صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم تحقیقات تهران، شهید بهشتی، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، اصفهان، علوم پزشکی اصفهان ، گیلان و علوم پزشکی شیراز به ترتیب در رتبه های 195، 292، 322، 369، 408، 421، 432، 503، 509، 607، 658، 682، 688، 717، 797، 800، 837 و 867 قرار گرفتند.

***گشایش ششمین نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری اینوتکس 2017
در هفته ای که گذشت، ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری(اینوتکس 2017) به همت پارک فناوری پردیس و با پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دوم پنجم خردادماه با هدف تعریف همکاری‌های بین‌المللی فناوری ‌و ارتقای توان فناورانه شرکت‌های ایرانی ، با جضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از صاحبان فناوری، صنعتگران، دانشمندان و بازرگانان داخلی و خارجی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برپا شد.
بیش از 50 شرکت دانش بنیان و نوآور داخلی، 17شرکت نوآور از 10 کشور خارجی، 50 استارتاپ و 10شتاب دهنده در ششمین نمایشگاه فناوری و نوآوری حضور داشتند. این نمایشگاه روز جمعه با معرفی برترین ها پایان یافت.

**** برپایی بیستمین کنگره اورولوژی ایران با حضور 14 مهمان خارجی
گردهمایی چهار روزه اورولوژیست های ایران و جهان، از روز سه شنبه دوم خرداد در دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز شد وآخرین یافته های مربوط به اورولوژی اطفال و زنان، سرطان های دستگاه ادراری، پیوند کلیه، درمان ناباروری در مردان و جراحی ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دراین کنگره 14 میهمان خارجی از اروپا، کانادا، ترکیه، عراق و امارات به عنوان سخنران حضور داشتند.

*** دکتر ظریف سفیر جهانی ام اس
دکتر محمدجواد ظریف وزیرامور خارجه در مراسمی که به مناسبت روز جهانی ام اس در محل موسسه اطلاعات با حضور مقامات و مسوولانی همچون شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، معصومه ابتکارمعاون رئیس جمهوری ، محمدصادق خرازی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و نمایندگانی از کشورهای ژاپن، ایتالیا، کره جنوبی، عراق ، استرالیا و پاکستان برگزار شد، به درخواست حاضرین سفیر جهانی ام اس شد.
ظریف همچنین دراین مراسم مجوز ایجاد نمایندگی انجمن ام اس در ٦ کشور را امضا کرد.
بیماری ام اس، یک بیماری ناتوان‌کننده است که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرارداده و باعث از دست‌دادن کنترل، دید، تعادل و حواس (بی حسی) می‌شود.

*** اخبار برگزیده حوزه محیط زیست
*لک لک سفید ایرانی؛ نماد جدید بیماری ام اس
لک لک سفید ایرانی به عنوان نماد جدید ام اس در روز 4 خرداد( 25 ماه مه) رونمایی شد.
بیماری ام اس به عنوان شایع ترین اختلال عصبی، عارضه ای است که در زنان بیشتر از مردان دیده می شود و به منظور افزایش آگاهی عمومی درباره آن و اقدامات پیشگیرانه، 25 ماه مه (4 خرداد) روز جهانی ام اس نامگذاری شده است.

*** اجرای نخستین برنامه پایش زیستگاه های سمندرهای درمعرض تهدید
درهفته گذشته، نخستین برنامه جامع پایش زیستگاه ها و آماربرداری سمندرهای در معرض تهدید ایران در راستای برنامه ملی حفاظت از سمندرها اجرا شد. گروه خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی همگام با برنامه های حفاظت و مدیریت گونه های جانوری در معرض تهدید و انقراض در نخستین گام در برنامه جامع کشوری، پایش زیستگاه ها و آماربرداری از سمندرهای ایران را در دستور کار قرار داد.
مجید خرازیان مقدم مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی از اجرای موفق برنامه پایش و آمار برداری سمندر غارزی گرگانی، سمندر جویباری ایران، سمندر لرستانی، سمندر کردستانی، آتشین و سمندر آذربایجان در استان های گلستان، مازندران، خوزستان، لرستان، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان تا کنون خبر داد.
سمندر کوهستانی لرستان یا سمندر خالدار قیصری ،گونه ‌ای سمندر بسیار رنگی است که در جنوب رشته کوه‌های زاگرس در نزدیکی شهبازان لرستان زندگی می ‌کند. مطابق مصوبه شورای عالی محیط زیست ایران به علت در خطر انقراض بودن نسل این دوزیست، خرید و فروش و حمل آن ممنوع بوده و فرد خاطی جریمه و بازداشت می ‌شود.
سمندر لرستانی یکی از زیباترین گونه‌های سمندر جهان در منطقه زاگرس ایران است و فقط در ایران و در منطقه شهبازان لرستان وجود دارد.

***برنامه مدیریت جامع تالاب زریوار اجرایی شد
از دیگر اخبارمحیط زیستی این هفته، اجرایی شدن برنامه مدیریت جامع تالاب زریوار با مشارکت تمام ذینفعان دستگاه های اجرایی وسمن محلی در شهر مریوان است که در حال حاضراین پروژه افتتاح و آغاز به کار کرده است.
ابوالفضل آبشت مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب ‌های ایران در خصوص این طرح گفت: طراحی و احداث مرکز اطلاع رسانی و آگاهی سازی تالاب زریوار در حاشیه تالاب، طراحی و احداث تابلو‌های اطلاع ‌رسانی و احداث المان اصلی معرفی تالاب از مجموعه اقدامات اطلاع ‌رسانی پیش ‌‌بینی شده در برنامه مدیریت جامع تالاب زریوار است که به صورت مشارکتی در حاشیه تالاب انجام شدند . تالاب آب شیرین زریبار یا زریوار در فاصله سه کیلومتری غرب شهر مریوان، در استان کردستان و از مکان‌ های دیدنی و گردشگری این استان است. آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمه کف ‌جوش و بارش تامین می‌ شود،این تالاب بزرگترین و زیباترین دریاچه آب شیرین باختر ایران و یکی از منحصربه‌ فردترین دریاچه ‌های آب شیرین در جهان به شمار می‌ رود.

*** برترین اخبار علم و فناوری دنیا در هفته گذشته:
*پایان ویروس مِرس با یک پروتئین مهندسی‌شده
محققان موفق به مهندسی نوعی پروتئین شدند که قادر به نابودی ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه مِرس در محیط آزمایشگاهی است. این دستاورد می تواند در درمان انواع بیماری‌های ویروسی و در صنعت کشاورزی نیز موثر باشد.
محققان دپارتمان ژنتیک مولکولی مرکز دانلی در کانادا دریافتند یک پروتئین به نام یوبیکوئیتن را می‌توان به گونه‌ای مهندسی کرد که قادر به نابودی ویروس مرس در انسان است.
ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه که از خانواده ویروس کرونا است، برای اولین بار در سال 2012 میلادی در عربستان شناسایی شد.

* ساخت روبات محافظ مزرعه
یک مخترع آمریکایی روباتی را اختراع کرد که قادر است علف‌های هرز مزارع را نابود کند، این روبات کوچک که ترتیل نام دارد، در برابر تغییرات آب و هوا کاملا مقاوم است و توان مورد نیاز خود را از انرژی خورشیدی به دست می آورد و در نتیجه کافی است در فضای آزاد مزارع رها شود تا بدون نیاز به شارژ مجدد ماه‌ها به کار خود ادامه دهد.
قسمت جلوی روبات به حسگرهایی مجهز است که امکان حرکت و مسیر یابی در مزرعه را برای آن فراهم می کنند.
بدین ترتیب برای ممانعت از خروج روبات از مزرعه کافی است حصار کوتاهی در اطراف مزرعه وجود داشته باشد. همچنین حسگرهایی که در زیر روبات نصب شده‌اند، جوانه علف‌های هرز را که ارتفاع آن‌ها کمتر از ارتفاع روبات باشد، در مزرعه شناسایی می‌کنند. بدین ترتیب روبات محافظ مزرعه با استفاده از تیغ‌هایی که در زیر آن تعبیه شده‌اند، جوانه‌ها را هرس می‌کند. به منظور جلوگیری از قطع جوانه گیاهان مزروعی لازم است این جوانه‌ها از قبل با استفاده از یک حلقه پلاستیکی پوشانده شوند.
قرار است جو جونز در تابستان سال جاری، کمپین سرمایه‌گذاری عمومی روی این پروژه را آغاز کند و تا پایان سال جاری میلادی روبات‌های محافظ مزرعه را به قیمت 300 دلار در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.

* عکسبرداری سه‌بعدی از پشت دیوار با استفاده از فناوری وای فای
محققان آلمانی روشی را ابداع کردند که در آن با استفاده از فناوری وای فای، می‌توان تصاویر سه‌بعدی یا هولوگرام از اشیای درون یک اتاق بسته تهیه کرد.
یک واقعیت آشکار درباره شبکه‌های وای فای که معمولا به سادگی از آن چشم‌پوشی می‌شود، امکان عبور امواج آن از دیوار است. این شبکه ها معمولا برای دسترسی بی‌سیم به اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تمام امواج مایکروویو که از یک روتر خارج می‌شوند، به گوشی تلفن یا کامپیوتر کاربران نمی‌رسد و بخشی از آن در محیط پراکنده می‌شود. این امواج پراکنده پس از برخورد با اشیا و انسان‌ها در محیط بازتاب می‌شوند و مانند پرتوهای نور مرئی تمام محیط را پر می‌کنند.
محققان آلمانی دریافتند با استفاده از یک ابزار ساده می‌توان این امواج بازگشتی موجود در محیط را اسکن کرده و با استفاده از آن یک تصویر کلی از محیط به دست آورد. البته هنوز این فناوری در مراحل اولیه کار است و از وضوح کافی برخوردار نیست.
در این شیوه از یک آنتن ثابت درون محیط و یک آنتن متحرک در خارج آن استفاده می‌شود. این آنتن‌ها علاوه بر وضوح سیگنال وای فای، شکل آن را که حاصل انتشار امواج با فرکانس‌ها و فازهای مختلف است، ثبت می‌کنند. در پایان سیگنال حاصل از هر دو آنتن به طور همزمان به یک کامپیوتر ارسال می‌شود تا تفاوت‌های موجود در وضوح و فاز امواج دریافتی به‌طور بلادرنگ مشخص شوند. این نرم‌افزار تعداد زیادی تصویر دوبعدی را ایجاد کرده و تمام آن‌ها را روی هم قرار می‌دهد تا یک هولوگرام سه‌بعدی ایجاد شود.
محققان معتقدند در صورتی که آنتن‌متحرک با استفاده از یک روبات پرنده با سرعت زیاد در اطراف ساختمان موردنظر حرکت کند، ظرف مدت 20 تا 30 ثانیه می‌توان تصاویری با وضوح بالا از محیط داخلی ساختمان به دست آورد.

* شناسایی 40 ژن جدید مرتبط با هوش
محققان 40 ژن جدید کشف کرده اند که به نظر می رسد با هوش انسان ارتباط دارند؛ این یافته می تواند به متخصصان اعصاب کمک کند که نحوه تکامل عملکردهای اصلی مغز در ارتباط با فکر کردن را دریابند.
گرچه تاثیر این ژن ها بر هوش احتمالا اندک است -زیرا طیف گسترده ای از عوامل با بهره هوشی انسان و هوش عمومی ارتباط دارند، اما این یافته می تواند روزی به محققان امکان دهد که ارتباط شبکه پیچیده 'طبیعت و تربیت' را برای کشف علل اساسی دخیل در ضریب های هوشی متفاوت در افراد دریابند.

* روبات ابرقدرتی که خودروی شما را پارک می کند
یک شرکت استارتاپ فرانسوی سرویس پارکبان خودکار ابداع کرده است که توسط یک روبات اداره می شود.
این روبات که 'اِستان' نام دارد، به سوئیچ خودروی مشتری نیاز ندارد و با بلند کردن خودرو، آن را در مکان امن پارک می کند.
این سیستم روباتیک که توسط شرکت 'استنلی روبوتیک' طراحی و ابداع شده، در فرودگاه شارل دوگل فرانسه به کار گرفته شده است.

*پرداخت آنلاین با سامانه تشخیص چهره در چین، به زودی
خریداران چینی به زودی فناوری جدیدی را به کار می گیرند که از سامانه تشخیص چهره برای پرداخت آنلاین استفاده می کند.
کارشناسان شرکت تجارت الکترونیکی چین موسوم به 'علی بابا' با اضافه کردن سامانه تشخیص چهره به قسمت پرداخت‌های الکترونیکی علی پی این شرکت، تحولی در این بخش از سایت ایجاد کرده اند تا خریداران دیگر نیاز به حفظ کردن شناسه کاربری و پسوورد خود نداشته باشند و تنها با اندکی صبر، بتوانند پس از تأیید شدن چهره خود توسط این سامانه، از حساب متصل به این بخش از سایت مبلغ موردنظر را از حساب خود پرداخت کنند.
گفته شده است که پس از ثبت عکس و مشخصات خریدار در سایت، در دفعات بعد دیگر نیازی به درج این اطلاعات نیست و خریدار تنها با نشان دادن چهره از دوربین جلویی موبایل هوشمند خود قادر به خرید خواهید بود.
'چن جیدانگ' مسئول فناوری شناسایی بیومتریک در یک شرکت سرویس خدمات مالی وابسته به علی بابا گفت که آزمایش پرداخت آنلاین با سامانه تشخیص چهره در این کشور به اتمام رسیده است و این سامانه به زودی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
علمی ** 9340
خبرنگار : منیر ابراهیمی زاده*انتشار: زهره محتشمی پور
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان