گریزی بر مراسم تنفیذ و تحلیف پزشکیان/ این ۲ رئیس جمهور پیشین هم مانند پزشکیان بودند

بر اساس قانون اساسی پس از مراسم تنفیذِ حکم توسط رهبری و مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی رسما" به عنوان رئیس جمهور شروع بکار خواهد کرد.

گریزی بر مراسم تنفیذ و تحلیف پزشکیان/ این 2 رئیس جمهور پیشین هم مانند پزشکیان بودند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روح الله صالحی در یادداشتی نوشت:

«گاهی لازم است جهت پاسخ به برخی پرسش ها به تاریخ مراجعه کنیم خصوصا در مواردی که مشابهات وجود دارند. تا از دریچه ان و شرایط زمانه و رخدادها به تحلیل ان بپردازیم.

بر اساس اصل 131 قانون اساسی ج.ا.ا؛ زمان اداره کشور توسط شورای موقت ریاست جمهوری 50 روز می باشد. ابراهیم رئیسی در تاریخ 30 اردیبهشت 1403 به اتفاق همراهانش با فرود سخت بالگرد در کوه های ورزقان به دیار باقی شتافت بدنبال ان شورای موقت ریاست جمهوری با کفالت مخبر شروع بکار کرد. سر انجام در 15 تیر 1403 اقای مسعود پزشکیان با ارای مردم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. بر اساس قانون اساسی پس از مراسم تنفیذِ حکم توسط رهبری و مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی رسما" به عنوان رئیس جمهور شروع بکار خواهد کرد. فاصله ایجاد شده از انتخاب تا تنفیذ و تحلیف؛ برای خیلی از هواداران و رای دهندگانش؛ پرسش ها و گاهی تردیدی ایجاد کرده است. به همین دلیل لازم است تاریخ تنفیذ و تحلیف مشابه را در اینجا ذکر کنیم:

1. محمدعلی رجایی:

ابوالحسن بنی صدر در 31 خرداد 1360 با رای عدم کفایت سیاسی نمایندگان مجلس و نامه عزل امام خمینی در 1 تیر 1360 از ریاست جمهوری برکنار شده و شورای موقت ریاست جمهوری شروع بکار کرد. سرانجام محمدعلی رجایی در انتخابات 2 مرداد 1360 به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. مراسم تنفیذ در 11 مرداد و مراسم تحلیف در 12 مرداد انجام شده بود. یعنی از انتخاب تا تنفیذ 9 روز و از تنفیذ تا تحلیف یک روز فاصله بود.

طول عمر شورای موقت ریاست جمهوری 43 روز بود.

2. سیدعلی خامنه ای:

در تاریخ 8 شهریور در انفجار دفتر نخست وزیری به همراه باهنر ( نخست وزیر) به شهادت رسید. شورای موقت ریاست جمهوری اداره کشور را در دست گرفت. سرانجام با برگزاری انتخابات سیدعلی خامنه ای در 10 مهر با رای مردم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. مراسم تنفیذ در 17 مهر 1360 و مراسم تحلیف در 21 مهر برگزار شد. یعنی از انتخاب تا مراسم تنفیذ 7 روز و از تنفیذ تا تحلیف 4 روز فاصله بود.
طول عمر شورای موقت ریاست جمهوری 44 روز بود.

3. مسعود پزشکیان:

پس از حادثه سقوط بالگرد 30 اردیبهشت 1403؛ شورای موقت ریاست جمهوری اداره کشور را در دست گرفت. سرانجام با برگزاری انتخابات در 15 تیر 1403؛ مسعود پزشکیان به ریاست جمهوری انتخاب شد. بنا به اخبار واصله تا این ساعت؛ مراسم تنفیذ به احتمال زیاد در 7 مرداد 1403 و مراسم تحلیف به احتمال زیاد در 9 مرداد 1403؛ انجام خواهد شد. یعنی از انتخاب تا تنفیذ 23 روز فاصله و از تنفیذ تا تحلیف 2 روز فاصله خواهد بود.
طول عمر شورای موقت ریاست جمهوری 71 روز خواهد بود.

نتیجه: محمدعلی رجایی از انتخاب تا تنفیذ 9 روز، سید علی خامنه ای از انتخاب تا تنفیذ 7 روز و مسعود پزشکیان از انتخاب تا تنفیذ 23 روز می باشد.
طول عمر شورای موقت ریاست جمهوری به ترتیب 43 ، 44 و 71 روز است. در حالی که این شورا بر اساس اصل 131 قانون اساسی 50 روز می تواند مملکت را اداره کند نه بیشتر.

گر خطا گفتیم اصلاحش تو کن
مصلحی تو ای تو سلطان سخُن»

27218

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر