ماهان شبکه ایرانیان

غذاهای چربی‌ساز و چربی‌سوز (۲)

بخش دوم- غذاهای چربی‌سوز غذاهایی هستند که بیشتر از مقدار کالری خودشان، موجب سوختن کالری‌ها می‌شوند. اگر از این نوع غذاها استفاده نکنید، به تدریج سوخت و ساز بدن کاهش یافته و سلامتی‌تان به خطر می‌افتد.

غذاهای چربی‌ساز و چربی‌سوز (2)

 

بعضی از غذاهایی که حاوی چربی بد هستند

 پیتزا

پیتزا، غذای بسیار خوشمزه‌ای است که فقط با خوردن یک تکه از آن چیزی حدود 350 -500 کالری دریافت می‌شود. پایه اصلی پیتزا آرد سفید است که مواد مغذی زیادی ندارد، ولی حاوی کالری فراوانی است و روی آن هم مقدار زیادی پنیر (چربی اشباع‌شده) است که مقادیر زیادی چربی اشباع‌شده دارد و موجب چاقی می‌شود.

 برگر

معمولاً برگرها به همراه مقدار زیادی سبزیجات و مرغ و سیب‌زمینی سرخ‌شده سرو می‌شوند و از آنجایی که همه ما این غذای خوشمزه را دوست داریم، هرگز میزان کالری و چربی آن را بررسی نمی‌کنیم.

 گوشت و غذاهای گوشتی

تقریباً همه افراد، غیر از گیاهخواران، به خوردن گوشت علاقه زیادی دارند؛ انواع گوشت (گوسفند، مرغ و ماهی و ...) حاوی مقادیر (20 -30 درصد) چربی بد هستند. البته چربی‌ بد ماهی و مرغ به نسبت گوشت‌های قرمز بسیار کمتر است. حتی برخی از ماهی‌ها، مثل خال مخالی، ساردین و ماهی آزاد، حاوی اسیدهای چرب و امگا 3 هستند که در برابر بیماری‌های قلبی از بدن محافظت می‌کنند.

 شکلات

شکلات حاوی انرژی متراکم است؛ به این معنا که در هر 100 گرم شکلات ساده، حدود 510 کیلوکالری انرژی وجود دارد و حدود 60 درصد از چربی آن هم چربی اشباع شده است. یکی از سریع‌ترین راه‌های چاقی، خوردن غذاهای حاوی انرژی متراکم مثل شکلات است؛ اما این روش هیچ‌گاه برای چاق شدن توصیه نمی‌شود.

هرگاه هوس خوردن شکلات کردید، از شکلات تیره استفاده کنید که سرشار از آنتی‌اکسیدان است و این آنتی‌اکسیدان‌ها از بیماری‌های قلبی و پیری زودرس جلوگیری می‌کنند.

 غذاهای سرخ‌کردنی

این نوع غذاها، در میان تمامی خانواده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما آنچه نباید نادیده گرفته شود، مقدار زیاد روغنی است که برای سرخ شدن این غذاها مصرف می‌شود. این روغن‌ها که به طور مستقیم در بدن رسوب کرده و به چربی تبدیل می‌شود، دست‌کم 13– 19 درصد چربی اشباع‌شده دارند.

روغن آفتابگردان به نسبت سایر روغن‌ها از چربی کمتری برخوردار است و موادی که با این روغن سرخ‌شده‌اند، سالم‌ترند. گزینه بهتر و صحیح‌تر، پرهیز از میان وعده‌‌های سرخ‌شده می‌باشد. بهتر است میوه‌ها و دانه‌های بوداده و یا حتی چند دانه بیسکویت را جایگزین غذاهای سرخ‌شده کنید.

 شیرینی‌ها

شیرینی‌ها در انواع مختلفی وجود دارد و همین تنوع موجب شده است تا تمامی افراد به خوردن آنها علاقه‌مند باشند. بیشتر شیرینی‌ها از مواردی همچون خامه، کره، شیر پرچرب، آرد سفید و روغن تهیه می‌شوند که حاوی مقادیر بالایی چربی اشباع‌ شده هستند. برای تهیه شیرینی به مقدار زیادی شکر نیاز است و یکی از اصلی‌ترین عناصر در تهیه شیرینی است.

شکر مقدار گلوکز را افزایش می‌دهد و به شکل گلیکوژن ذخیره می‌شود که این گلیکوژن به مرور زمان به چربی تبدیل می‌گردد. شیرینی‌ها در طول پخت، روغن زیادی به خود جذب می‌کنند و به همراه شیر پرچرب و شکر، مملو از چربی‌های اشباع‌شده مضر می‌‌شوند.

 بستنی

 اولین کلمه‌ای که با شنیدن نام بستنی در ذهن ما نقش می‌بندد، خوشمزگی آن است. کودک و نوجوان، پیر و جوان، همگی طعم بستنی را دوست دارند؛ اما آیا هیچ‌یک از ما به واقعیت بستنی و چربی‌های مضر آن توجه می‌کنیم؟ به طور سنتی بستنی از خامه پر چرب و چربی اشباع‌شده تهیه می‌شود.

حتی بستنی‌های رژیمی و کم‌چربی نیز با اینکه چربی کمتری دارند، اما حاوی کالری زیادی هستند. خرید بستنی‌هایی که به جای خامه در تهیه آنها از شیر استفاده شده است، اغلب سالم‌تر و بهترند.

 قهوه سرد

قهوه سرد یا اسپرسو، به علت اینکه حاوی خامه و شیر پرچرب می‌باشد، سرشار از چربی‌اشباع‌شده است. نوعی چربی به نام ترپنس (Terpenes) درون این نوع قهوه ها وجود دارد که کلسترول خون را افزایش می‌دهد. میلک شیک‌ها نیز معمولاً از میوه، وانیل، اسانس، بستنی و شیر تهیه می‌شوند و به همین دلایل حاوی مقادیر بالایی چربی بد هستند.

هر 150 میلی‌گرم شیر پرچرب حاوی 6 گرم چربی و هر 100 میلی‌گرم خامه حاوی 10 -12 گرم چربی است؛ بنابراین دفعه بعد که تصمیم گرفتید از این نوشیدنی‌ها استفاده کنید، کمی به این موضوع توجه و آنها را با احتیاط بیشتری انتخاب کنید.

 کیک‌ها

بیشترکیک‌ها و کلوچه‌ها حاوی مقادیر بالایی انرژی، چربی و کالری هستند؛ چرا که با کره و یا مارگارین تهیه می‌شوند که هر دوی این موارد چربی بد زیادی دارند. کره حاوی چربی اشباع‌شده و کلسترول است و کلسترول بد خون را افزایش می‌دهد. مارگارین نیز از چربی ترانس تهیه شده که یکی از سخت‌ترین چربی‌ها است و اگر در مقایر زیاد مصرف شود، موجب گرفتگی سرخرگ و مشکلات قلبی می‌شود.

اگرچه کاهش چربی در رژیم غذایی اهمیت دارد، اما حذف آن از رژیم غذایی هم صحیح نیست. چربی منبع اصلی انرژی است و به جذب ویتامین‌ها کمک می‌کند. بدن به خودی خود قادر به تولید چربی نیست و باید آن را از طریق رژیم غذایی دریافت کند؛ بنابراین لازم است در رژیم غذایی گنجانده شوند؛ به‌خصوص چربی‌های اشباع‌نشده، کلید سلامتی در اعتدال است، نه در حذف.

 

 

برای خواندن بخش اول- غذاهای چربی‌ساز و چربی‌سوز- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان