میرزایی در نشست خبری مطرح کرد؛

نقش کلیدی صندوق‌های بازنشستگی در بازار اقتصاد کشور

معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: صندوق‌های بازنشستگی بیش از اینکه یک نهاد اجتماعی باشند، یک نهاد اقتصادی هستند.

نقش کلیدی صندوق‌های بازنشستگی در بازار اقتصاد کشوربه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الله میرزایی معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری که امروز(شنبه) برگزارشد، اظهار داشت: صندوق‌های بازنشستگی به اعتبار کارکرد اجتماعی و به عنوان یک نهاد بین نسلی عملا بیش از اینکه یک نهاد اجتماعی باشند، نهاد اقتصادی به شمار می‌آیند که عمده بازارهای مالی را در اختیار دارند.

وی افزود: ارزش مالی صندوق ها مقدار بسیار قابل توجه است و در کشورهای توسعه یافته سهم صندوق ها 180 درصد و در کشورهای در حال توسعه مانند کشور ما حدود 35 درصد است.

معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزارت کار گفت: صندوق‌ها نهادهای چند کسب و کاری و  نسبت به نوسانات بازار بسیار حساس هستند، البته سرمایه صندوق‌ها در کشورهای توسعه یافته بیشتر در قالب سهام و اوراق و در کشور ما بیشتر در قالب بنگاه های اقتصادی است.

میرزایی بیان داشت: بنگاه‌های اقتصادی از جمله صنعت فولاد، پتروشیمی، دارو، گردشگری و حمل و نقل در اختیار صندوق های بازنشستگی هستند.

وی با اشاره به اینکه 18 صندوق در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: چهار صندوق بازنشستگی شامل صندوق کشوری، تأمین اجتماعی، بانشستگی فولاد و صندوق روستایی زیر مجموعه وزارت کار هستند.

معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزارت کار بیان داشت: در مجموع چهار صندوق بازنشستگی زیر مجموعه وزارت کار 33 درصد در صنعت سیمان، 30 درصد در صنعت فولاد، 28 درصد در سنگ آهن، 40 درصد در بخش دارو و 40 درصد در گردشگری سهم دارند.

میرزایی گفت: در برخی صنایع مانند حمل و نقل دریایی و ریلی و شرکت ملی نفت‌کش که بزرگترین ناوگان نفتی در دنیا است، در اختیار صندوق‌های بازنشستگی است و سهام 70 تا 80 درصد شرکت رجا هم برای این صندوق‌ها است.

وی با اشاره به اینکه 85 درصد بازنشستگان از 4 صندوق زیرمجموعه وزارت کار مستمری دریافت می‌کنند، افزود: مطالبات و سرمایه این 4 صندوق حدود 250 هزار میلیارد تومان است که بیش از 85 هزار میلیارد تومان از آن دارایی موجود در اختیار صندوق‌ها و بقیه در قالب مطالبات در دست دولت است.

معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزارت کار تصریح کرد: عمده دارایی‌های صندوق‌ها از طریق سرمایه‌گذاری و بیشتر آن صرف پرداخت مستمری بازنشستگان می‌شود.

میرزایی با اشاره به این که در سال‌های گذشته به دو دلیل سرمایه صندوق‌های بازنشستگی کاهش پیدا کرده است،گفت: صندوق‌ها موظف هستند که 27/9 درآمد خود را سرمایه‌گذاری کنند، اما به دلیل اینکه در چند سال گذشته دولت مطالبات صندوق‌ها را پرداخت نکرده و از سوی دیگر مصارف جاری صندوق‌ها به دلیل برخی مصوبات افزایش یافته است، میزان سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: دولت بخشی از دیون خود به صندوق‌های بازنشستگی را از طریق واگذاری بنگاه‌های اقتصادی جبران کرده که از بین آن‌ها می‌توان به شرکت کشتیرانی و مجموعه هتل‌های هما اشاره کرد و این کار تقریباً از زمان خصوصی‌سازی آغاز شد، اما 15 سال گذشته این روند سرعت گرفته و عملا صندوق‌ها به یک بنگاه‌دار بزرگ تبدیل شده‌اند، زیرا با توجه به شرایط اقتصادی کشور امکان واگذاری شرکت‌ها به بخش خصوصی وجود ندارد، البته باید اشاره کرد که بخش قابل توجهی از این بنگاه‌ها زیان‌ده هستند.

معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی وزارت کار تصریح کرد: صندوق‌های بازنشستگی با نقش کلیدی که در اقتصاد کشور دارند، بخش بسیاری از صادرات و ورود ارز به کشور را در دست دارند، به عنوان مثال حدود 6 هزار میلیارد تومان ارز از بابت فروش محصولات پتروشیمی که در اختیار صندوق‌ها است، وارد کشور می‌شود.

میرزایی گفت: صندوق‌های بازنشستگی با در اختیار داشتن گارانتی دولتی فرصت‌های زیادی برای جذب سرمایه خارجی در پسابرجام برای کشور ایجاد کردند و در توسعه منطقه‌ای نقش کلیدی دارند.

وی افزود: تنها در سال 95، نزدیک به 30 پروژه مهم از جمله فاز دوم فولاد نیشابور با هزار میلیارد تومان سرمایه، کارخانه تولید کنسانتره آهن در شهر بیجار و لاستیک بارز در لرستان با سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی به بهره‌برداری رسیده‌اند.

در حال تکمیل...
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر