یخ‌رسانی به مردم تهران با الاغ / این عکس‌های تاریخی را ببینید

تولید و عرضه یخ در تهران دهه ۱۳۳۰ یک شغل مهم در فصل گرما محسوب می‌شد.

یخ‌رسانی به مردم تهران با الاغ / این عکس‌های تاریخی را ببینید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تا میانه دهه 1320 تامین یخ تهران برعهده یخچال‌های طبیعی در شمیران بود. ده سال بعد یخچال‌های صنعتی در تهران راه افتادند.

بیش از 40 یخچال برقی در سال 1333 در تهران تولید یخ را برعهده داشتند. بیش از 6 هزار نفر از فروش و توزیع یخ امرار معاش می‌کردند. بزرگترین یخچال تهران یخچال شمشیری در محله وصفنارد قرار داشت. اکثر یخچال‌های جدید در اکبرآباد و وصفنارد (جنوب غربی تهران) ساخته شده بودند.

توزیع کنندگان هر روز صبح قالب‌های یخ را با قاطر تحویل‌گرفته و راهی اماکن فروش مانند دکه‌های یخ فروشی در معابر شلوغ شهر می‌شدند.

واحد فروش یخ در یخچال‌ها ری نامیده می‌شد. هر ری 12 کیلو و هر ری در محل یخچال 8 ریال و هنگام تحویل به فروشنده 1 تومان و برای مصرف کنندگان بین 15 ریال تا 2 تومان فروخته می‌شد. در فصل گرما در تهران برخی فرشندگان عمده روزی 10 هزار تومان یخ توزیع می‌کردند.

هفته نامه اطلاعات هفتگی شماره 674 مورخ 8 خرداد 1333 در گزارشی از کارگاهای صنعتی یخ تهران نوشته است. عکس‌های این گزارش را تماشا کنید.

عکس‌های دیدنی و گزارش خواندنی از یخچال‌های قدیمی تهران

عکس‌های دیدنی و گزارش خواندنی از یخچال‌های قدیمی تهران

عکس‌های دیدنی و گزارش خواندنی از یخچال‌های قدیمی تهران

عکس‌های دیدنی و گزارش خواندنی از یخچال‌های قدیمی تهران

223225

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان