هشدار آذربایجان به ارمنستان درباره رویای انتقام‌گیری

پس از آنکه یک مقام امنیتی ارمنستان، روسیه را به جانبداری از باکو متهم کرد، «حکمت حاجی‌اف» دستیار «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای نسبت امید برای انتقام‌گیری به ایروان هشدار داد.

هشدار آذربایجان به ارمنستان درباره رویای انتقام‌گیری

به گزارش خبرآنلاین؛ پیش از این آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ارمنستان گفت که روسیه «قره باغ کوهستانی را به آذربایجان تحویل داده است.»

خبرگزاری دولتی آذربایجان به نقل از حکمت حاجی‌اف گزارش داد: سخنان دبیر شورای امنیت ارمنستان چیزی جز تلاش برای پنهان کردن شکست رهبری نظامی و سیاسی پیشین و فعلی ارمنستان، انداختن تقصیر بر گردن دیگران و توجیه خود نیست.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، به گفته این مقام آذربایجان، اظهارات گریگوریان نشان می‌دهد که دولت ارمنستان همچنان «رویای انتقام‌گیری» را در ذهن می‌پروراند.

حاجی‌اف اظهار داشت: ما به افراد در رهبری نظامی و سیاسی ارمنستان توصیه می‌کنیم که به طور کامل رویای انتقام‌گیری و تجدید نظرطلبی را دور بیاندازند و برای جلوگیری از تکرار اشتباهات قبلی، سیاست نظامی‌سازی را متوقف کنند.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال 1990 میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال 1994 پس از کشته شدن 30 هزار نفر از 2 طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال 1988 تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس 1994 ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود 6 سال به طول انجامید که طی آن حدود 35 هزار نفر کشته و بیش از 800 هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال 2020 که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا 6 هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در 33 ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

جمهوری آذربایجان در جریان درگیری‌های نظامی 44 روزه سال گذشته توانست سرزمین‌های خود در قره باغ که نزدیک به 30 سال تحت اشغال قرار گرفته بود را آزاد کند.

این درگیری‌های نظامی با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان در 20 آبان‌ماه 1401 به پایان رسید و دولت باکو در پی این پیروزی اجرای برنامه گسترده بازسازی را در مناطق آزاد شده، آغاز کرد.

310310

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان