اسدی: فیفا فدراسیون را تهدید نکرده است/ ۵۲ پرونده علیه باشگاه‌های ایرانی وجود دارد

دبیرکل فدراسیون فوتبال می‌گوید حساسیت خود را روی نامه‌های فدراسیون و ساختارهای درگیر شونده افزایش داده است.

اسدی: فیفا فدراسیون را تهدید نکرده است/ 52 پرونده علیه باشگاه‌های ایرانی وجود دارد

به گزارش ایسنا، علیرضا اسدی دبیرکل فدراسیون فوتبال درباره اتفاقات پیش آمده در چند وقت اخیر فوتبال کشور گفت: نامه‌هایی که فدراسیون ارسال می‌کند، مثل هر دادگاه دیگری فرآیندی دارد و بسته به نوع دفاع، زمان پیگیری این نامه طول می‌کشد. مگر اینکه در زمان شروع دادن حکمی از فیفا باشد و ما برای اینکه حساسیت خود را روی این موضوع بیشتر کنیم به ساختارهای درگیر نظیر سازمان لیگ گفتیم که نهایت سعی خود را برای کمک به پیشرفت این فرآیند داشته باشند تا هم به باشگاه‌ها کمک شود و هم منافع ملی دچار خطر نشود.

اسدی در ادامه درباره پرونده‌های موجود در فیفا علیه باشگاه‌های ایرانی گفت: 52 پرونده علیه باشگاه‌های ایرانی مطرح است که مجموع هزینه‌ای که برای حل شدن آن‌ها باید پرداخت شود، حدود 4 تا 5 میلیون دلار است.

او ادامه داد: فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها به این صورت است که یک بازیکن یا مربی که با باشگاهی قرارداد داشته به هر دلیلی از آن باشگاه به سازمان‌های بین‌المللی شکایت می‌کند. آن سازمان‌ها ابتدا از طریق فدراسیون و بعد به طور اختصاصی با باشگاه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند. دادگاه‌ها یا کمیته انضباطی از دو طرف مستندات‌شان را می‌خواهد تا پرونده را بررسی کنند.

اسدی در ادامه گفت:‌ باشگاه‌های ما دارای مشکلات مالی عدیده هستند و مدیران‌شان مشکلات مالی را از مدیران قبلی به ارث برده‌اند. همان طور که قبلی‌ها هم از قبل‌تر از خود به ارث برده بودند. تلنبار شدن بدهی‌ها به خاطر توجه نکردن به این مسائل یا عدم تامین منابع مالی است.

دبیرکل فدراسیون فوتبال همچنین گفت: پس از آنکه پرونده بررسی شد، معمولا به باشگاه‌ها فرصت می‌دهند تا شکایت کننده را راضی کنند. در این زمان باشگاه‌ها از منافع خودشان دفاع می‌کنند و گاهی موفق می‌شوند و گاهی نه و مجبور می‌شوند هزینه‌های اعلام شده در حکم را بپردازند. اگر این اتفاق نیفتد، فیفا جریمه‌ای معین می‌کند و باشگاه‌ها را از نقل و انتقالات در یک یا دو فصل محروم می‌کند. در مرحله بعد اگر باز هم کاری صورت نگیرد، کسر امتیاز صورت می‌گیرد و باز اگر ماجرا ادامه داشته باشد، حکم به سقوط به دسته پایین‌تر داده می‌شود.

اسدی همچنین گفت: این روزها مسئله‌ای پررنگ شده مبنی بر اینکه فدراسیون با تهدید محرومیت از سوی فیفا روبه‌روست. اصلا این طور نیست. ما با هیچ تهدیدی روبه‌رو نیستیم اما اگر فرآیند شکایت از باشگاه‌ها به صورتی که گفتم ادامه‌دار باشد، فدراسیون به عنوان متولی این کار می‌تواند یکی از اعضایش را که نمی‌تواند به تعهدهایش عمل کند، از چرخه مسابقه‌ها خارج کند. فدراسیون متولی این کار است و قدرتش را هم دارد. فدراسیون نمی‌گذارد کار به جایی برسد که کل فوتبال ایران با مشکل روبه‌رو شود.

اسدی ادامه داد: وقتی کسی قانون را کامل نداند، نگرانی‌هایی وجود دارد اما وقتی همه قانون را می‌دانند تمام نگرانی‌ها برطرف می‌شود و استرسی برای دنبال کردن این کارها نداریم و حتی در این پرونده‌ها مداخله نخواهیم کرد. مجموع این پرونده‌ها شامل 52 نفر مربی و بازیکن می‌شود که 10 پرونده در ابتدای پیگیری است و مراحل اول خود را می‌گذراند.

اسدی درباره تعداد پرونده‌های باشگاه‌ها اضافه کرد: اگر بخواهیم مروری بر هشدارهای اصلی داشته باشیم، اولین باشگاه، پرسپولیس با 11 پرونده است که بعضی از این پرونده‌ها به حکم رسیده است. ما طی جلسات ممتدی که با باشگاه‌ها داشتیم و بخصوص باشگاه پرسپولیس آن‌ها اعلام کردند که مسئول حقوقی باشگاه، در تعدادی از پرونده‌ها با شورای حل اختلاف به توافق رسیده و مشکل را حل کرده است.

دبیرکل فدراسیون افزود: دومین باشگاه تراکتورسازی با 7 پرونده است. ما نمی‌توانیم درباره کلیات صحبت کنیم زیرا ما اینجا فقط به فکر باشگاه‌ها هستیم و می‌خواهیم آن‌ها را از تعداد پرونده‌ها آگاه کنیم و نیازی نیست جزئیات را بگوییم زیرا برای عموم مردم این جزئیات مهم نیست. سومین باشگاه، استقلال با 5 پرونده و پدیده، سیاه جامگان و راه آهن با 4 پرونده‌ در رتبه‌های بعدی هستند. درباره راه آهن می‌خواهیم حساسیت‌ها را زیاد کنیم. تغییر و تحولاتی در راه آهن رخ داده و طی جلسه‌ای که امروز با مدیرعامل جدید این باشگاه برگزار کردیم فرآیندی را طراحی کردیم تا بتوانیم هرچه زودتر به این تیم کمک کنیم. تغییر و تحولات در این تیم به سرعت اتفاق افتاد و قرار بر این شد مسئول حقوقی این باشگاه سریعا این پرونده‌ها را پیگیری کنند و ما نیز کلیه مدارک را در اختیارشان خواهیم گذاشت.

اسدی درباره پرونده‌های سایر تیم‌ها نیز بیان کرد: باشگاه‌های استقلال خوزستان و ملوان با دو پرونده در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. البته کسر امتیاز، باشگاه ملوان را تهدید می‌کند اما به این باشگاه زمان داده شده تا بتواند سیستم خود را تغییر بدهند. این کسر امتیاز هنوز قطعی نشده و باید نامه‌ای زده شود. آن نامه آماده است اما من هنوز آن را مطالعه نکرده‌ام. مشخص نیست این کسر امتیاز اعمال شود یا خیر اما چیزی که مشخص است اگر تا مهلت داده شده تکلیف این پرونده مشخص نشود این کسر امتیاز اعمال خواهد شد. سپاهان، استقلال اهواز و صبا دیگر باشگاه‌هایی هستند که هر کدام یک پرونده دارند.

وی درباره پرونده شاهین بوشهر نیز گفت: شاهین یک پرونده دارد و همچنین 6 امتیاز از آن‌ها کم کرده‌ایم در حالی که این باشگاه منحل شده است.

اسدی در ادامه گفت: باشگاه‌های پاس همدان و داماش شهر باران یک پرونده دارند و با خطر کسر 6 امتیاز روبه‌رو هستند. باشگاه‌های صنعت نفت آبادان، نفت تهران، نفت مسجد سلیمان، فولاد یزد و برق شیراز هم هر کدام یک پرونده دارند. به مدیران عامل این باشگاه‌ها توصیه می‌کنیم که هرچه سریع‌تر نسبت به مشکلات باشگاه‌های خود فکری کنند تا خدای نکرده دچار عواقب بدی نشوند.

در ادامه خبرنگاری از اسدی درباره تفاوت برخوردها با تیم‌های ایرانی نسبت به آنچه در فوتبال دنیا دیده می‌شود سوال پرسید. دبیرکل فدراسیون فوتبال پاسخ داد: قوانین در دنیا یکی است اما در عمل، متناسب با شرایط اجتماعی هر کشور اجرا می‌شود. مهم‌ترین عنصر برای درآمدزایی باشگاه‌ها حق پخش تلویزیونی و تبلیغات دور زمین است. تبلیغات دور زمین در اختیار سازمان لیگ است و آن طور که نقل شده، درآمدش حدود 20 میلیارد تومان بوده و تا جایی که می‌شده بین باشگاه‌ها تقسیم شده است.

او افزود: حق پخش تلویزیونی چیزی است که به فوتبال پرداخت نمی‌شود. مهم‌ترین ویژگی فوتبال ایجاد شادی و نشاط اجتماعی است. وقتی یک سریال تلویزیونی ساخته می‌شود به عوامل آن سریال از تهیه کننده گرفته تا سایر عوامل، هزینه کارشان پرداخت می‌شود اما فدراسیون فوتبال و اعضایش یعنی باشگاه‌ها، فوتبالیست‌ها، ناظران، داوران و سایر دست‌اندرکاران کالایی را به نام مسابقه فوتبال تولید می‌کنند که علاوه بر خودش که یک تولید است، سایر برنامه‌های حاشیه‌ای که در تلویزیون درباره آن ساخته می‌شود هم ارزش افزوده آن است. چه کسی به این مسائل رسیدگی می‌کند؟

اسدی ادامه داد: ما 70 درصد منابع درآمد فوتبال را در اختیار نداریم. باشگاه‌ها هم حق دارند. آن‌ها هزینه‌های زیادی برای تولید فوتبال صرف می‌کنند و می‌پرسند که چرا چیزی به آن‌ها داده نمی‌شود. این‌ها باشگاه‌ها را وارد بحران مدیریتی می‌کند. تناقض در اجرای قانون است که مدیران ما را ناکارآمد جلوه می‌دهد. وقتی کسانی که متولی پرداخت این پول به فوتبال هستند، سکوت می‌کنند، این مشکلات پیش می‌آید. قوانین بدون پشتوانه حاصلی جز ضرر ندارد. تصور نکنید مدیرانی که در خارج از ایران هستند، خیلی باهوش‌تر، منظم‌تر و متعهدتر نسبت به مدیران ما هستند بلکه آن‌ها در سیستم‌هایی کار می‌کنند که تعریف مشخص دارد و در خودش عمل می‌کنند در غیر این صورت ایرانیانی که به کشورهای دیگر می‌روند، همیشه جزو برترین‌ها هستند.

او همچنین گفت: اگر بحث‌های انضباطی را اجرایی نکنیم و همین حداقل‌ها را انجام ندهیم وضعیت بدتر می‌شود و برای همین برای جلوگیری از اتفاق‌های ناگوار، مجبوریم در حد توان‌مان برایشان فکری کنیم.

اسدی درباره نیروی انسانی باشگاه‌ها اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای باشگاه‌ها نیروی انسانی کامل است. شاخص‌هایی برای مدیریت باشگاه‌ها، مسئولان حقوقی و بین‌المللی باشگاه‌ها وجود دارد اما ما باید بتوانیم بحث بازیکنان را تا انتها ببندیم و سپس شاخص این مدیران را بررسی کنیم. ما سعی خود را در این رابطه انجام می‌دهیم اما متاسفانه شرایط این اجازه را به ما نمی‌دهد. به همین دلیل باشگاه‌ها دچار همین معضلات می‌شوند و نمی‌توانند نیروی انسانی قوی در پست‌های مختلف به کار گیرند. فدراسیون فوتبال، سیاست‌گذار و ناظر است و باید سیاست ساختاری ایجاد کنند. بیشتر باشگاه‌های ما فقط به صورت حرف حرفه‌ای هستند و تا این گونه مشکلات حل نشود این مشکلات را داریم.

وی ادامه داد: در دو سال گذشته از زمانی که من به عنوان دبیرکل فدراسیون منصوب شدم با همکاری سایر اعضا، ارکان قضایی را کامل کردیم و از آن‌ها خواستیم با تمام مشکلاتی که دارند، با مدیران عامل باشگاه‌ها جلسه بگذارند. ما سعی کردیم با بلوکه کردن پولی که باشگاه‌ها در سازمان لیگ دارند، کاری کنیم که آن‌ها بدهی‌های خود را به بازیکنان خارجی و داخلی که در لیگ ایران فعالیت می‌کنند را پرداخت کنند. در رابطه با بحث باشگاه‌ها، درایت خود را به کار گرفتیم تا هم کارشان انجام شود و هم از حالت بیماری به سلامت برسند.

وی افزود: البته تمام این‌ها نیازمند انگیزه بالا است که آن انگیزه بالا منابع مالی است. وقتی منابع مالی داشته باشیم می‌توانیم کارهای خود را به طور منظم و مرتب انجام دهیم.

ادامه دارد...

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر