اشوریای خوشرنگ

اگر ساکولنت ها را دوست دارید بعید می‌دانم تا به حال این ساکولنت محبوب و خوش بر و رو را ندیده باشید! اشوریا یکی از محبوب ترین ساکولنت‌ها است و همانطور که از ظاهرش هم می توان حدس زد نگهداری آسانی دارد.

اشوریای خوشرنگ

اگر ساکولنت ها را دوست دارید بعید می‌دانم تا به حال این ساکولنت محبوب و خوش بر و رو را ندیده باشید! اشوریا یکی از محبوب ترین ساکولنت‌ها است و همانطور که از ظاهرش هم می توان حدس زد نگهداری آسانی دارد.

این ساکولنت محبوب سیمایی مانند گل رز دارد و در رنگ‌های مختلفی قابل یافت است و گاهی با گل های خیره کنند‌اش شما را مجذوب می‌کند! از این گیاه گونه‌های هیبرید فراوانی تولید شده است. پس علاوه بر گونه‌های اصلی، گونه‌های جدیدی از آن تنها به خاطر رنگ خاص شاخسار به وجود آمده اند.

اکثر گونه‌های اشوریا نسبتا کوچک می‌مانند، اما بعضی گونه‌ها هم به اندازه یک بوته به ارتفاع 60 سانتی متر درمی‌آیند!

اشوریا یکی از اعضای خانواده کراسولا است پس نگهداری از آن مانند دیگر کراسولاها است.

شرایط رشد

– نور

این گیاه به مکانی با آفتاب مستقیم نیاز دارد، پس یک پنجره رو به جنوب و یا غرب بهترین مکان برای قرار دادن آن است. اگر خانه‌ای بسیار تاریک دارید ممکن است بخواهید از پرورش اشوریا صرف نظر کنید.

– آبیاری

گیاه را در طول فصل رشد، بهار و تابستان، به خوبی آبیاری کنید. در زمستان آبیاری را به ماهی یک بار کاهش دهید. قبل از آبیاری مطمئن شوید سوراخ‌های زهکش گلدان باز و به اندازه کافی هستند. اگر سوراخ‌ها ناکافی بودند، به وسیله میخ، دریل یا هر شئ دیگری، تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید تا آب اضافی در خاک نماند و باعث پوسیدگی ریشه گیاه نشود.

– دما

اشوریا در تابستان دمایی متعادل را دوست دارد. در زمستان می‌تواند دماهای اندکی خنک را تحمل کند.

– خاک

خاک ساکولنتی با زهکشی خوب و پی اچی در حدود 6 (اندکی اسیدی) خاکی ایده آل برای کاشت اشوریا است.

– کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید. و یا می‌توانید در ابتدای فصل رشد از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند هم استفاده کنید.

گیاهان بزرگ تر به کودی با غلظت کمتر و گیاهان جوان تر به کودهایی با درصد نیتروژن کمتر نیاز دارند.

تکثیر

اکثر اشوریاها می‌توانند به راحتی از طریق قلمه برگ تکثیر شوند. البته بهتر است برخی از گونه‌های این گیاه را به وسیله دانه و یا قلمه ساقه تکثیر کرد.

برای تکثیر گیاه به روش قلمه برگ، برگی نسبتا جوان از آن را به کمک تیغ یا چاقویی تیز و تمیز از شاخه جدا کنید. برگ را با دمبرگ آن ببرید. می‌توانید برگ را برای مدتی در محل تمیزی بگذارید تا محل زخم آن خشک شود و یا می‌توانید آن را بلافاصله بکارید. گلدانی کوچک را با خاک مخصوص ساکولنت یا همان کاکتوس پر کنید. برگ‌های گیاه‌تان را در آن بکارید. برگ‌ها را با فاصله از هم بکارید تا بعد از رشد ریشه‌های آنها در هم گره نخورند. می‌توانید برگ‌ها را درون خاک هم فرو نبرید و آنها را تنها روی خاک بگذارید. در این هنگام بهتر است روی گلدان را با پلاستیکی شفاف بپوشانید تا رطوبت کافی برای ریشه زنی برگ‌ها فراهم باشد. بعد از مدتی مشاهده خواهید کرد که برگ‌ها جوانه زدند و گیاهچه‌های کوچکی تشکیل داده‌اند.

تعویض گلدان

هر زمان که احساس کردید گیاه به تعویض گلدان نیاز دارد، گلدان گیاه را عوض کنید. بهتر است تعویض گلدان را در فصول گرم سال انجام دهید.

برای تعویض گلدان گیاه ابتدا اجازه دهید خاک گلدان ساکولنت‌تان خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و در این هنگام هر گونه ریشه مرده، خشک شده و گندیده را هم از گیاه جدا کنید. به ساکولنت‌تان قارچ کش بزنید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه فراهم کنید و ساکولنت‌ را در آن بکارید، سپس گلدان را با خاک تازه و مخصوص کاکتوس پر کنید. گیاه را برای 1 هفته یا بیشتر آبیاری نکنید، تا خطر پوسیدگی ریشه‌ها کاهش یابد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر