ایرنا گزارش می دهد؛

یک تشکل صنعت پالایش از وزیر نفت برای امضای قرارداد فاز ۱۱پارس جنوبی قدردانی کرد

تهران- ایرنا- دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های صنعت پالایش نفت در نامه ای خطاب به وزیر نفت از امضای قرارداد با توتال، قدردانی کرد و آن را در مسیر پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست .

یک تشکل صنعت پالایش از وزیر نفت برای امضای قرارداد فاز 11پارس جنوبی قدردانی کرد
به گزارش ایرنا به نقل از وزارت نفت، در متن نامه ناصر عاشوری خطاب به بیژن زنگنه آمده است: وظیفه خود می دانم که از زحمات شبانه روزی در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به ویژه در امضای اولین قرارداد عظیم نفتی؛ از طرف مدیران شرکت های پالایشی نفت بخش خصوصی صمیمانه تقدیر کنم.
وی در این نامه آورده است: براساس شرایط کشور، قرارداد با شرکت های بزرگ مانند توتال در چارچوب قوانین نظام و مصوبه مجلس شورای اسلامی و رعایت حقوق و منافع ملی کشورمان تحقق یافته، بدون شک در مسیر اقتصاد مقاومتی کشور است.
نویسنده این نامه می افزاید: ایران اسلامی به عنوان یک کشور مقتدر و با سابقه نفت و گاز باید به جایگاهی برسد که برای دیگر کشورها نقش آفرینی و حتی منافع آنان را درگیر تصمیمات خود کند.
به نوشته عاشوری، یکی از راه‌های برون رفت از شرایط کنونی گره زدن منافع کشورهای اروپایی و ورود فناوری روز به کشور است.
به گزارش ایرنا، دوازدهم تیرماه جاری نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد.
ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده می‌شود.
این قرارداد، نخستین قرارداد در قالب مدل جدید قرادادهای نفتی است که پس از لغو تحریم ها امضا شد.
بر اساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده است که شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل می دهند.
سهم توتال به عنوان رهبر این کنسرسیوم در این قرارداد 50.1 درصد است. شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران نیز به ترتیب 30 و 19.9 درصد سهم دارند.
این طرح با هدف تولید حداکثری و پایدار روزانه 2 میلیارد فوت مکعب (برابر با حدود 56 میلیون مترمکعب) گاز غنی ترش از منابع بخش فراساحل فاز 11 میدان گازی مشترک پارس جنوبی و انتقال آن به خشکی اجرا می شود.
براساس اجرای این طرح پیش بینی می شود در 20 سال دوره قرارداد 335 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی غنی و ترش از این میدان مشترک تولید شود که از این گاز غنی ترش می توان حدود 290 میلیون بشکه میعانات گازی، 14 میلیون تن گاز مایع، 12 میلیون تن اتان و 2 میلیون تن گوگرد به همراه 315 میلیارد مترمکعب گاز سبک شیرین تولید کرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022** 1559 ** خبرنگار: میثم طاهری** انتشار: حسین عضدی فسا
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر