آیا دل آزردن و دل شکستن گناه دارد؟

دل آزردن و دل شکستن اگر ناحق باشد، از مصادیق ایذاء مؤمن است و ایذاء و اذیت مؤمن از گناهان بزرگ محسوب میشود. قرآن مجید میفرماید: کسانی کهمردان و زنان مؤمن را میرنجانند، در حالی که استحقاق آن را ندارند، بار بهتان و گناه آشکاری را به دوش کشیده اند. احزاب/ آیه ۵۸.)

  آیا دل آزردن و دل شکستن گناه دارد؟

دل آزردن و دل شکستن اگر ناحق باشد، از مصادیق ایذاء مؤمن است و ایذاء و اذیت مؤمن از گناهان بزرگ محسوب میشود. قرآن مجید میفرماید: کسانی کهمردان و زنان مؤمن را میرنجانند، در حالی که استحقاق آن را ندارند، بار بهتان و گناه آشکاری را به دوش کشیده اند. احزاب/ آیه 58.)


رسول خدا (ص) میفرماید: هر کس مؤمنی را به ناحق اذیت کند، مثل این است که ده هزار مرتبه مکه معظمه و بیت المعمور را خراب کرده و هزار فرشته مقرب را کشته باشد. مستدرک الوسائل ج 9، ص 100.
در جایی فرموده است: کسی که مؤمنی را بیازارد، گرچه به یک کلمه باشد، روز قیامت محشور میشود، در حالی که بین دو چشمش نوشته شده است: او از رحمت الهی محروم است و مانند کسی است که کعبه و بیت المقدس را ویران کرده باشد و ده هزار فرشته را به قتل رسانده باشد. ارشاد القلوب، ج 1، ص 77)


از این روایت بر میآید که آزار رساندن و رنجاندن مؤمن، مانع ورود به بهشت میشود مگر کسی که این گناه را مرتکب شده است، توبه نماید و از عمل خود پشیمان گردد و یا در عالم برزخ کیفر گناه خود را ببیند. در این صورت استحقاق ورود به بهشت را پیدا میکند، یعنی این گناه مانند گناهان دیگر به نحوی باید جبران شود. از روایات برمیآید که شیعیان گناهکار اگر در دنیا موفق به توبه نشده باشند، در عالم برزخ با عذاب قبر کیفر میبینند و پاک میشوند و در قیامت به بهشت خواهند رفت.

 

با توجه به این نکته معلوم میشود که بی اعتنایی در برابر این گناه معنی ندارد. وظیفه انسان در این مورد جبران گناه است و جبران گناه به اینصورت است که از عمل خود پشیمان باشد و استغفار نماید و برای او دعا کند و اگر محذوری ندارد، از ایشان عذرخواهی کند و با خوبی تلافی نماید.


منبع : پاسخگو
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان